LÁJFHEKK

Az egyszerű konyha a menő

2016. március 2., szerda 16:24

Azt mindenki tudja, hogy akármekkora is egy lakás, a buli mindig a konyhában zajlik, legyen az 3 vagy 20 négyzetméteres. Persze, hogy milyen egy konyha, az sok mindentől függ, divatirányzatok itt is vannak. Az aktuális lakberendezési trendek eljutnak a konyhákba is, annak ellenére, hogy ennek a helyiségnek a berendezését nem cseréljük le évente. Tehát: divat a skandináv, a vintage, az ipari és a 60-as évek stílusa, és előtérbe kerül az egyszerűség, a praktikusság és a környezettudatosság, de a Konyhakiállításon minden stílusban találhat konyhákat. Alább bloggerek meséltek arról, hogy szerintük hogyan alakulnak a trendek és mi az, amit érdemes megfontolni, ha változtatnánk. 

Bitay Andrea, a Maison szerzője úgy látja, hogy a modern és a vintage stílus keveredése 2016-ban is nagyon népszerű marad. Igazán nyerő választás a skandináv egyszerűség néhány régies, karakteres darabbal kiegészítve. A színek idén a világos árnyalatok felé mozognak: trendi a fehér, a pasztell és a szürke, valamint a fa, a metrócsempe és a cementlap, előtérbe kerül az újrahasznosítás és a környezettudatosság, mind az anyaghasználat, mind a szelektív szemétgyűjtés terén.

hacker1
Fotó: Häcker Küchen

Hujber-Nagy Aletta szerint egyre inkább a személyre szabott konyha a divat, így nincs olyan, hogy mintakonyha. A konyhák jellemzően a 60-as évek stílusában, minimalista és skandináv stílusban készülnek az egyszerűség és funkcionalitás jegyében. Továbbra is elmondható, hogy az új fehér a szürke, és a drámai hatású teljesen fekete, vagy a kontrasztos fekete-fehér konyhák is menőnek számítanak. Kedvelt színek a halványkék, a halványzöld, a sárga és a fehérített fa.

hacker2
Fotó: Häcker Küchen

Lakberinfó szerzője Harsányi Gábor meglátása szerint a 2016-os konyhatrendek az utóbbi években megerősödött minimál, vintage és ipari alaphangulatra építenek. Konyhabútor fronton a puha, visszafogott színek lesznek jelen: bár a fehér még mindig dominál, változataira a kevésbé fényes felület lesz jellemző. Mivel a lakberendezésben a konyha a nappalival tud a leginkább összeolvadni, így nem ritka, hogy a konyhai gépek nagy elemeit elrejtik. A beépített modern konyhai gépek, gőzsütők és kávéfőzők mellett egyre népszerűbbek a beépített borhűtők, illetve a mobilok, tabletek töltésére alkalmas állomások, dokkolók.

burger2
Fotó: www.bauformat-burger.com

Csorba Anita úgy látja, hogy idén az egyszerűség eleganciája hódít: minden letisztult, kézre álló és praktikus. Az elegancia nem a díszítésben, hanem a minőségi anyagokban, harmonikus színpárokban és gyönyörű formatervezésben nyilvánul meg. Egy kis fény, egy kis csillogás mindenkinek jól áll, ez alól a konyha sem lesz kivétel. Az ezüst, bronz és réz mellett az arany is megjelenik a kiegészítőkön, természetesen csak elegáns és visszafogott formában.

 

 

Fotó: www.bauformat-burger.com

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta