Ezekkel a kütyükkel menőzhet idén

Januárban a CES-en bemutatták a cégek az idei újdonságaik nagy részét, virtuálisan csorgattuk a nyálunkat az izgalmas darabokra (vagy röhögtünk azon, hogy ugyan kinek fognak ilyenek kelleni). A Sony viszont most nem csak virtuálisan tolta az arcunkba az újdonságokat, hanem mindent kiállított, amit januárban Las Vegasban. Voltak itt fényképezőgépek (a beugró szinttől a színes-szagos változatokig), egy halom tévé, sőt nagy örömünkre lemezjátszó is. Meg persze jónéhány fejallgató, elképesztő színekben és formákban. Ezeknél a készülékeknél nagy súlyt helyeztek arra, hogy mindent applikációkon keresztül tudjunk vezérelni, szóval az nagy szívás, ha lemerül a mobil. Nem mutatunk meg mindent, mert tényleg hihetetlen mennyiségű cuccot vonultattak fel, de néhány dolgot, ami meglepő vagy mulatságos, beválogattunk. 

h.ear sorozat fejhallgatókból és hangszórókból áll: szépek és színesek, pontosan öt színben érhetőek el: viridiánzöld, cinóbervörös, szénfekete, limesárga és bordeaux-i rózsaszín áll rendelkezésre. A fejhallgatók mellett bemutatták a világ legkisebb hordozható, vezeték nélküli hangszóróját, amely kompatibilis a High-Resolution Audio tartalmakkal. A kütyükbe bekerült a Google Cast és a Spotify Connect, ami azt jelenti, hogy közvetlenül a telefonról vagy laptopról lehet lejátszani zenéket a hangszórón olyan applikációk segítségével, mint a Deezer vagy a Google Play Music.

HG1 all color keyvisual

A fejhallgatók 12 órás üzemidővel rendelkeznek, digitális zajszűréssel vannak ellátva, ami annyit jelent, hogy az AI zajszűrés folyamatosan elemzi a környezeti hangokat, és automatikusan kiválasztja azt a legmegfelelőbb zajszűrési módot, ami a legjobban illeszkedik hozzá. A fejhallgatók és a hangszóró áprilistól kapható. 

éê.ear all Y

Action Cam

A GoPro konkrenciája lehet a HDR-AS50 Action Cam nevű kamera, melynek szerintünk legjobb képessége, hogy képstabilizálót kapott. A steady shot megszünteti a rezgéseket, így nem kell többé tyúkra rögzítenie, ha valami rázósat forgat. A látószög állítható, a zoombeállításokon a felvétel közben lehet állítani, természetesen egy applikáción keresztül. Minusz tízig mehet vele síelni, 60 méterig merülhet is ( a legtöbb embernek úgyis 30 méterig szól a búvárengedélye). A kamera 70000 forint körül kapható.

Lemezjátszó

Önmagában is menő egy lemezjátszó 2016-ban, talán ezért is mutatott be egyet a Sony. A lemezjátszóhoz természetesen szoftveres beállítás is tartozik, hogy felvételeket lehessen készíteni vagy szerkeszteni velük. A  PS-HX500 High-Resolution Audio minőségű (DSD minőséggel egyenértékű) digitális fájlokká konvertálja a hanglemez gyűjteményt.

Az egyenes lejátszókar központi tengelyén helyezkedik el a tű hegye, így kiváló sztereó egyensúlyt ad. A karban található még egy beépített, gömbölyű fejborító, ami minimalizálja a rezonanciát, hogy minél tisztább legyen a hangképzés, sőt még egy rázkódás elleni készüléket is kapott. A lemezjátszó tartalmaz még beépített előerősítő-csatlakozót is, hogy közvetlenül csatlakoztatható legyen rá külső erősítő is. A kompatibilis szoftver applikációt egyszerűen le kell tölteni, és ha a lemezlejátszót a számítógéphez csatlakoztatja, a felvétel is sokkal egyszerűbbé válik. A zenék ezután szerkeszthetőek, megcímezhetőek, megvághatók, vagy keverhetőek, tehát teljesen kreatívan lehet velük dolgozni. 

Hangrendszerek

A Sony bemutatott három új hangfalat is, melyek már önmagukban is lenyűgözőek, bár valódi audiofilek nem biztos, hogy értékelik majd ezeket a vívmányokat. Eszébe jutott például valaha is, hogy kereket szereljen a mélynyomóra, és belerakjon némi ledet, ami a zene ütemére változtatja a színét? Na, hát a mérnököknek eszükbe jutott. Meg két mély basszust, amit kifejezetten a mostani, lüktető elektronikus zenékre optimalizáltak.

GTK-XB7 Black 01

Ami viszont tényleg jó, hogy a multi layout rendszerrel akár függőlegesen, akár vízszintesen áll a hangszóró, mindenhogyan ugyanúgy megvan a sztereó hatás. A one-touch zenehallgatással Bluetooth-on keresztül is élvezhetőek a kedvenc zenék, mindezt egyetlen érintéssel az NFC kompatibilis okostelefonon, vagy tableten keresztül.Ha még többre vágyna, akkor DJ effektekkel lehet felturbózni a hangzást a SongPal applikációval, de bármilyen más eszközről is lehet zenét lejátszani. 

MHC-GT4D carry
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek