LÁJFHEKK

Ezekkel a kütyükkel menőzhet idén

2016. február 29., hétfő 14:08

Januárban a CES-en bemutatták a cégek az idei újdonságaik nagy részét, virtuálisan csorgattuk a nyálunkat az izgalmas darabokra (vagy röhögtünk azon, hogy ugyan kinek fognak ilyenek kelleni). A Sony viszont most nem csak virtuálisan tolta az arcunkba az újdonságokat, hanem mindent kiállított, amit januárban Las Vegasban. Voltak itt fényképezőgépek (a beugró szinttől a színes-szagos változatokig), egy halom tévé, sőt nagy örömünkre lemezjátszó is. Meg persze jónéhány fejallgató, elképesztő színekben és formákban. Ezeknél a készülékeknél nagy súlyt helyeztek arra, hogy mindent applikációkon keresztül tudjunk vezérelni, szóval az nagy szívás, ha lemerül a mobil. Nem mutatunk meg mindent, mert tényleg hihetetlen mennyiségű cuccot vonultattak fel, de néhány dolgot, ami meglepő vagy mulatságos, beválogattunk. 

h.ear sorozat fejhallgatókból és hangszórókból áll: szépek és színesek, pontosan öt színben érhetőek el: viridiánzöld, cinóbervörös, szénfekete, limesárga és bordeaux-i rózsaszín áll rendelkezésre. A fejhallgatók mellett bemutatták a világ legkisebb hordozható, vezeték nélküli hangszóróját, amely kompatibilis a High-Resolution Audio tartalmakkal. A kütyükbe bekerült a Google Cast és a Spotify Connect, ami azt jelenti, hogy közvetlenül a telefonról vagy laptopról lehet lejátszani zenéket a hangszórón olyan applikációk segítségével, mint a Deezer vagy a Google Play Music.

A fejhallgatók 12 órás üzemidővel rendelkeznek, digitális zajszűréssel vannak ellátva, ami annyit jelent, hogy az AI zajszűrés folyamatosan elemzi a környezeti hangokat, és automatikusan kiválasztja azt a legmegfelelőbb zajszűrési módot, ami a legjobban illeszkedik hozzá. A fejhallgatók és a hangszóró áprilistól kapható. 

Action Cam

A GoPro konkrenciája lehet a HDR-AS50 Action Cam nevű kamera, melynek szerintünk legjobb képessége, hogy képstabilizálót kapott. A steady shot megszünteti a rezgéseket, így nem kell többé tyúkra rögzítenie, ha valami rázósat forgat. A látószög állítható, a zoombeállításokon a felvétel közben lehet állítani, természetesen egy applikáción keresztül. Minusz tízig mehet vele síelni, 60 méterig merülhet is ( a legtöbb embernek úgyis 30 méterig szól a búvárengedélye). A kamera 70000 forint körül kapható.

Lemezjátszó

Önmagában is menő egy lemezjátszó 2016-ban, talán ezért is mutatott be egyet a Sony. A lemezjátszóhoz természetesen szoftveres beállítás is tartozik, hogy felvételeket lehessen készíteni vagy szerkeszteni velük. A  PS-HX500 High-Resolution Audio minőségű (DSD minőséggel egyenértékű) digitális fájlokká konvertálja a hanglemez gyűjteményt.

Az egyenes lejátszókar központi tengelyén helyezkedik el a tű hegye, így kiváló sztereó egyensúlyt ad. A karban található még egy beépített, gömbölyű fejborító, ami minimalizálja a rezonanciát, hogy minél tisztább legyen a hangképzés, sőt még egy rázkódás elleni készüléket is kapott. A lemezjátszó tartalmaz még beépített előerősítő-csatlakozót is, hogy közvetlenül csatlakoztatható legyen rá külső erősítő is. A kompatibilis szoftver applikációt egyszerűen le kell tölteni, és ha a lemezlejátszót a számítógéphez csatlakoztatja, a felvétel is sokkal egyszerűbbé válik. A zenék ezután szerkeszthetőek, megcímezhetőek, megvághatók, vagy keverhetőek, tehát teljesen kreatívan lehet velük dolgozni. 

Hangrendszerek

A Sony bemutatott három új hangfalat is, melyek már önmagukban is lenyűgözőek, bár valódi audiofilek nem biztos, hogy értékelik majd ezeket a vívmányokat. Eszébe jutott például valaha is, hogy kereket szereljen a mélynyomóra, és belerakjon némi ledet, ami a zene ütemére változtatja a színét? Na, hát a mérnököknek eszükbe jutott. Meg két mély basszust, amit kifejezetten a mostani, lüktető elektronikus zenékre optimalizáltak.

Ami viszont tényleg jó, hogy a multi layout rendszerrel akár függőlegesen, akár vízszintesen áll a hangszóró, mindenhogyan ugyanúgy megvan a sztereó hatás. A one-touch zenehallgatással Bluetooth-on keresztül is élvezhetőek a kedvenc zenék, mindezt egyetlen érintéssel az NFC kompatibilis okostelefonon, vagy tableten keresztül.Ha még többre vágyna, akkor DJ effektekkel lehet felturbózni a hangzást a SongPal applikációval, de bármilyen más eszközről is lehet zenét lejátszani. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta