Világító zuhanyfejjel spórolhat a vízfogyasztásán

Nyilván kevés lazítóbb van a nap végén, mint beállni a zuhany alá és ott relaxálni kicsit, de arra gondolt már, hogy hány liter vizet használ el ilyenkor? Vagy csak szimplán egy gyors zuhany alkalmával? Többet, mint gondolná: egy kutatás szerint egy átlagos amerikai lakos például 65 liter vizet folyat el egy normál 8 perces zuhanyzás alkalmával. Csak hogy világos legyen: ez körülbelül 7 karton 1,5 literes ásványvíznek felel meg.

De ha szeretne jót tenni a Földdel, meg a vízszámlájával, most itt egy frappáns megoldás, amivel egyszerűen mérhető a vízfogyasztása, hogy még egy gyerek is simán ellenőrizheti, és még jól is néz ki. 

Hydrao nevű francia cég ugyanis az eddig szimpla látványelemként használt LED-es zuhanyfejet gondolta újra oly módon, hogy ne csak jól nézzen ki, de értelme is legyen: egy olyan zuhanyfejet fejlesztett ki, amelyben a beépített LED-izzók annak megfelelően változtatják színüket, amennyi víz a fejen átfolyik egy tusolás közben. A tervezők arra is gondoltak, hogy ne kelljen állandóan kitekeredett nyakkal felfelé sasolni, így a vízsugár is felveszi a LED fények színét. A videón megnézheti hogyan működik:

A Hydrao zuhanyfej további hasznos szolgáltatása, hogy okostelefonhoz is csatlakoztatható, így könnyedén mérhető a havi vízfogyasztása vele (és persze az applikációban a színeket is cserélgetheti, ahogyan azt is beállíthatja, milyen vízfogyasztásnál milyen színnel jelezzenek a LED-izzók). Az applikáció azt is elmenti, mikor mennyi vizet használt el például hajmosásnál vagy zuhanyzásnál, és statisztikát készít erről.

A zuhanyfej minden szabványos méretű tömlőre illeszthető, sőt hamarosan kapható már a második generációs változata is, és ennyi okosság mellett az ára sem vészes: 140 amerikai dollár (39 ezer forint). Már kezdhet is gondolkozni, hogy mire fogja költeni azt a pénzt, amit a vízszámláján fog megtakarítani vele. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra