LÁJFHEKK

Menő vagy ciki a Warhol ihlette banán formájú lemezjátszó?

2016. február 12., péntek 13:34

Nem mindennapi különlegességet árul az etsy.com oldalán a vintage és retro cuccokban illetve lemezekben utazó CarolynsEclectics nevű felhasználó: nemrég egy hetvenes évekbeli Velvet Underground lemezborító-ihlette banán formájú lemezjátszó jutott a tulajdonába. Emlékeznek, ez az az ikonikus The Velvet Underground & Nico album, amelynek a borítóján szereplő banánt maga Andy Warhol tervezte 1967-ben.

Nem biztos, hogy működik, de lakásdísznek elfogadnánk.
Nem biztos, hogy működik, de lakásdísznek elfogadnánk.
Fotó: tumblr.com

„Az egyik barátom megtalálta a banán lejátszó hirdetését egy régi Spiegel katalógusban, majd rákerestünk az interneten és kiderült, hogy már csak két darab létezik belőle. Az egyik egy indianapolisi srácé, aki még a nagyanyjától kapta, a másik pedig a kaliforniai Banán Múzeum tulajdonában”- írja az eladó, aki saját bevallása szerint sosem rajongott annyira Andy Warhol munkásságáért.

Az Austin Powers-féle lakáshoz tökéletesen passzoló hordozható lejátszóért az eredeti 39.77 dolláros árnak (mai árfolyamon 10.885 forint) a többszörösét, 1500 dollárt, körülbelül 410,605 forintot kéri a szerencsés tulajdonos. Ennyi pénzért viszont még működik is, legalábbis a kábelei jó állapotban vannak, bár elképzelhető, hogy egy tűcsere nem árt, ha nemcsak nézni, de használni is szeretné majd. A múzeumba illő darabra a borsos ár ellenére valószínűleg pillanatok alatt lecsapnak majd a megszállott Warhol-Velvet Underground rajongók, úgyhogy akkor is az esélytelenek nyugalmával indulnánk az online vásáron, ha éppen lenne felesleges 410 ezer forintunk.

Ön mit gondol a mai napig trendi banán lejátszóról? Menőnek találja, vagy inkább úgy gondolja, már a hetvenes években is ciki volt ilyen kiegészítőkkel flangálni? Szavazzon!

Ne maradj le semmiről!

452 szavazat 439 szavazat

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta