LÁJFHEKK

Menő vagy ciki a Warhol ihlette banán formájú lemezjátszó?

2016. február 12., péntek 13:34

Nem mindennapi különlegességet árul az etsy.com oldalán a vintage és retro cuccokban illetve lemezekben utazó CarolynsEclectics nevű felhasználó: nemrég egy hetvenes évekbeli Velvet Underground lemezborító-ihlette banán formájú lemezjátszó jutott a tulajdonába. Emlékeznek, ez az az ikonikus The Velvet Underground & Nico album, amelynek a borítóján szereplő banánt maga Andy Warhol tervezte 1967-ben.

Nem biztos, hogy működik, de lakásdísznek elfogadnánk.
Nem biztos, hogy működik, de lakásdísznek elfogadnánk.
Fotó: tumblr.com

„Az egyik barátom megtalálta a banán lejátszó hirdetését egy régi Spiegel katalógusban, majd rákerestünk az interneten és kiderült, hogy már csak két darab létezik belőle. Az egyik egy indianapolisi srácé, aki még a nagyanyjától kapta, a másik pedig a kaliforniai Banán Múzeum tulajdonában”- írja az eladó, aki saját bevallása szerint sosem rajongott annyira Andy Warhol munkásságáért.

Az Austin Powers-féle lakáshoz tökéletesen passzoló hordozható lejátszóért az eredeti 39.77 dolláros árnak (mai árfolyamon 10.885 forint) a többszörösét, 1500 dollárt, körülbelül 410,605 forintot kéri a szerencsés tulajdonos. Ennyi pénzért viszont még működik is, legalábbis a kábelei jó állapotban vannak, bár elképzelhető, hogy egy tűcsere nem árt, ha nemcsak nézni, de használni is szeretné majd. A múzeumba illő darabra a borsos ár ellenére valószínűleg pillanatok alatt lecsapnak majd a megszállott Warhol-Velvet Underground rajongók, úgyhogy akkor is az esélytelenek nyugalmával indulnánk az online vásáron, ha éppen lenne felesleges 410 ezer forintunk.

Ön mit gondol a mai napig trendi banán lejátszóról? Menőnek találja, vagy inkább úgy gondolja, már a hetvenes években is ciki volt ilyen kiegészítőkkel flangálni? Szavazzon!

501 szavazat 480 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta