10 tipp a sikkes lakberendezéshez

Nemrég megmutattuk, hogy melyek azok a trendi árnyalatok, amelyekkel érdemes feldobnia az otthonát 2016-ban, ezúttal pedig a kreatív ötletekből kifogyhatatlan Houzz.com legfrissebb listája alapján készítettünk egy összeállítást arról, hogy hogyan érdemes berendezni egy modern otthont napjainkban. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen könnyen elsajátítható trükköket ajánlanak a szakemberek az év első felére!

Fekete a konyhában? Miért ne!

Az ötvenes évek stílusát idéző pasztell színű háztartási gépeket a fekete, rozsdamentes acélból készült sütők, konyhapultok és hűtők váltják a sorban. Sötét árnyalatú sütőben gondolkodott a Samsung is, ahol átlagosan 99.900-189.900 forint között lehet beszerezni a beépíthető darabokat. Fekete hűtőszekrényeket és borhűtőket már az emag.hu oldalán találtunk széles választékban, itt egy kombinált hűtőszekrényért 159.900 forintot, egy közepes borhűtőért pedig 79.900 forintot kérnek.

Sötét, acélos árnyalatokkal dobjuk fel idén a konyhát!
Sötét, acélos árnyalatokkal dobjuk fel idén a konyhát!Samsung

Szorítsunk helyet az étkezőnek!

A Houzz.com beszámolója szerint a tavalyi évben egyre több lakástulajdonos választott olyan otthont, melyben étkező van a dolgozószoba vagy az otthoni iroda helyett, ahol alkalmanként egybe tud gyűlni a család. A lakberendezők szerint idén az arany, a lila, a halványkék és rózsaszín kiegészítőkkel feldobott fehér és krémszínű étkezők lesznek divatban.

Thank you for including us @elledecor in your Top Home Trends For 2016!! It's such an honor Xx Design * @austinbeandesignstudio Photo * @alyssarosenheck

*Alyssa Rosenheck Photography* (@alyssarosenheck) által közzétett fénykép,

Ne ragaszkodjunk az egyszínű konyhához!

Nemcsak a divatvilágban, de a lakberendezésben is menő az úgynevezett „mismatch” módszer, ami ebben az esetben röviden annyit jelent, hogy merész színeket és/vagy mintákat párosítva dobjuk fel a teljesen fehér konyhánkat. Ne féljen összehozni az egymástól merőben eltérő stílusokat sem, sőt az sem ördögtől való, ha a konyhában található székek mindegyike más színű. Meglátja, az eredményt hatásos lesz!

Szereltesse be a padlófűtést

Bár egyre többen fűtenek kandallóval, napjaink egyik leggyorsabban terjedő fűtési formája mégis a padlófűtés, ami a szakemberek szerint egyáltalán nem olyan drága mulatság, mint ahogyan azt gondoljuk. „Fontos jellemzője az alacsony beruházási költség, egyszerű kialakítás és méretezés, karbantartásmentes működés és magas szintű helyiségenkénti hőfok vezérlés” – olvasható a padlofutes.hu oldalán, ahol ide kattintva még több hasznos információt megtudhat a szolgáltatásról.

Vállaljon be egy feltűnőbb fürdőszobai tükröt

Az úgynevezett „statement” kiegészítők és lakberendezési tárgyak nem kerülik el a fürdőszobát sem 2016-ban, így bátran lecserélheti egy giccsesebb, extrémebb formára a megszokott téglalap vagy ovális alakú fürdőszobatükrét. Az Ikeában például már 795-15.990 forint között találni fürdőszobatükröket, de a Kikában is vannak érdemes körülnézni, ott 3.990-39.990 forint között mozognak az árak.

The #gold accents compliment the #wallpaper in this #bathroom #design beautifully. #Gold #Turquoise #BathroomRemodel #BathroomModel #BathroomDecor #BathroomInspo #BathroomInterior #BathroomMirror #BathroomReno #BathroomRenovation

Erinn Valencich (@erinnvstyle) által közzétett fénykép,

Soha nem volt még ilyen felkapott a bidé

A Houzz.com beszámol arról, hogy az elmúlt időszakban 5 százalékkal nőtt meg a high-tech WC-k és a bidék népszerűsége, és ez a szám várhatóan csak magasabb lesz majd az előttünk álló évben. Az altest tisztítására szolgáló intim higiéniás berendezést eredetileg a francia királyi családok használták, majd a 19. század folyamán az európaiak kifejlesztettek egy porcelánbidét, a viktoriánus vízvezeték-fejlesztéseknek köszönhetően pedig a bidék a hálószobákból a fürdőszobákba kerültek át - írja a wikipédia.org. A bidéknek számos változata van, a normál, különálló bidétől az elektromos luxusbidén át a bidé-adapterig szinte már minden beszerezhető a témában.

*Green & white * #hygolet #hygoletdemexico #duravit #style #diseño #diseñointerior #design #bathroom #bath #baño #bidet #bidets #wc

Hygolet De Mexico (@hygoletdemexico) által közzétett fénykép,

Száműzzük a technológiai vívmányokat a nappaliból

Luxussá vált az okostelefonunk nélkül eltöltött idő, így ha tehetjük akkor az olyan otthoni közösségi terekbe se vigyünk be telefont, laptopot vagy tabletet (ha tehetjük még a töltőt se dugjuk be a nappaliban) amit pontosan az olyan "minőségi" időtöltésre, családi együttlétre alakítottunk ki, mint a közös beszélgetések, zene hallgatás vagy filmnézés.

@kviitkrull_ asked for a photo from this summer - here it is *

Anne Lise (@alkh75) által közzétett fénykép,

Tévé helyett nézze a kandallót!

Valamivel feljebb (sőt, korábban külön cikkben is) említettük már, hogy mekkora trend kandallót építtetni az otthonunkba, erre erősít rá a Houzz.com aki szerint szintén sokkal menőbb, ha egy melegséget árasztó kandalló áll a falra csavarozott televízió helyett a középpontban. Ne aggódjon, elképzelhető, hogya trendet a favágószexuális hipszterek lehelték vissza a köztudatba, de ennek ellenére tényleg jól működik a belső térben.

Töltse meg élettel a fürdőszobáját

Rengeteget változtak a fürdőszoba trendek az elmúlt évtizedekben, sőt megesett, hogy a lakberendezők olyan életterekbe telepítették ki az (addig intim) fürdőkádat, mint a nappali vagy a hálószoba. Ennek egy újragondoltabb formája van most divatban, azaz manapság inkább a fürdőszobánkat alakítjuk és rendezzük be úgy, mint egy tisztálkodásra használt nappalit. Bátran pakoljuk tele a fürdőszobát számunkra kedves képekkel, növényekkel, dizájner tárgyakkal és kényelmes székekkel, lényeg hogy jól érezzük magunkat a térben.

Nem gáz, ha nem csak féle stílus dominál a konyhában

Ne csak a különféle színekkel és mintákkal kísérletezzen a konyhában, hanem a különböző anyagokkal is. 2016-ban mindennél menőbb az eklektikus hangulat, így semmi baj nincs azzal, ha egymásnak eresztjük az olyan egymástól távol álló stílusokat, mint a rusztikus famennyezet és a modern, fiatalos hatást keltő beton étkezőasztal, vagy a bohém vintage székhuzat és a szigorú, tisztaságot sugalló fehér konyhabútor.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek