Nézzen körül a Buckingham-palotában!

A London belvárosában található Buckingham Palota az első olyan angliai helyszín, ami bekerült a Google Expeditions válogatásába, így most már akár otthonról is tehetünk egy közel tíz perces virtuális sétát II. Erzsébet otthonában - írja a vogue.com túráról, ami YouTube videós változatban és Google Cardboardon keresztül is elérhető.

A projektre természetesen a királynő is rábólintott, sőt a túra elkészítésében mindvégig segédkeztek a Royal Collection Trust munkatársai is. Az okostelefonról is elérhető szolgáltatásnak köszönhetően 360 fokban nézhetünk körbe a helyiségekben, bepillantást nyerhetünk az 1700-as években épült palota leglenyűgözőbb termeibe, a Márvány-terembe, a VII. Edward korabeli bálterembe, az ebédlőbe, a trónterembe valamint a pompás zöld, kék és a fehér szalonba. Megtekinthetjük a királyi család műgyűjteményét is, IV. György irigylésreméltó festményeit, Remrandt valamint Canaletto munkáit, ami önmagában is nagy szó, mivel a királyi család birtokában van a világ legnagyobb Canaletto gyűjteménye.

A Buckingham-palota Londonban.
A Buckingham-palota Londonban.Picasa 2.7 / Facebook

A Westminster városrészben található Buckingham-palota egyébként a brit uralkodócsalád hivatalos rezidenciája, egyike a világ legismertebb épületeinek. A közkedvelt turistacélpont 1703-ban épült Buckingham hercegének, majd III. György magánrezidenciája lett, akkor a „Királyné háza” néven volt ismert. Az épületet a 20. század elején alakították át utoljára, a palota ekkor nyerte el ma ismert formáját. VII. Eduárd brit király uralkodása alatt a palota krém és arany színeket kapott, sok kisebb helyiséget pedig kínai stílusban rendeztek be. A palotához természetesen egy kert is tartozik, ami jelenleg az egyik legnagyobb magántulajdonban lévő kert Londonban. Az oktatási segédletként létrehozott Google Expeditionsnak nem a londoni túra az egyetlen projektje, készítettek már hasonlót a perui Machu Picchuról és a Nagy Korallzátonyról is, bár ezekhez csak speciális, tanárok számára elérhető regisztrációval lehet hozzáférni a Google Expeditions saját oldalán.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek