LÁJFHEKK

Nézzen körül a Buckingham-palotában!

2016. február 6., szombat 12:41

A London belvárosában található Buckingham Palota az első olyan angliai helyszín, ami bekerült a Google Expeditions válogatásába, így most már akár otthonról is tehetünk egy közel tíz perces virtuális sétát II. Erzsébet otthonában - írja a vogue.com túráról, ami YouTube videós változatban és Google Cardboardon keresztül is elérhető.

A projektre természetesen a királynő is rábólintott, sőt a túra elkészítésében mindvégig segédkeztek a Royal Collection Trust munkatársai is. Az okostelefonról is elérhető szolgáltatásnak köszönhetően 360 fokban nézhetünk körbe a helyiségekben, bepillantást nyerhetünk az 1700-as években épült palota leglenyűgözőbb termeibe, a Márvány-terembe, a VII. Edward korabeli bálterembe, az ebédlőbe, a trónterembe valamint a pompás zöld, kék és a fehér szalonba. Megtekinthetjük a királyi család műgyűjteményét is, IV. György irigylésreméltó festményeit, Remrandt valamint Canaletto munkáit, ami önmagában is nagy szó, mivel a királyi család birtokában van a világ legnagyobb Canaletto gyűjteménye.

A Buckingham-palota Londonban.
A Buckingham-palota Londonban.
Fotó: Picasa 2.7 / Facebook

A Westminster városrészben található Buckingham-palota egyébként a brit uralkodócsalád hivatalos rezidenciája, egyike a világ legismertebb épületeinek. A közkedvelt turistacélpont 1703-ban épült Buckingham hercegének, majd III. György magánrezidenciája lett, akkor a „Királyné háza” néven volt ismert. Az épületet a 20. század elején alakították át utoljára, a palota ekkor nyerte el ma ismert formáját. VII. Eduárd brit király uralkodása alatt a palota krém és arany színeket kapott, sok kisebb helyiséget pedig kínai stílusban rendeztek be. A palotához természetesen egy kert is tartozik, ami jelenleg az egyik legnagyobb magántulajdonban lévő kert Londonban. Az oktatási segédletként létrehozott Google Expeditionsnak nem a londoni túra az egyetlen projektje, készítettek már hasonlót a perui Machu Picchuról és a Nagy Korallzátonyról is, bár ezekhez csak speciális, tanárok számára elérhető regisztrációval lehet hozzáférni a Google Expeditions saját oldalán.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta