LÁJFHEKK

5 cég, aki az Ikeából gazdagodik

2016. január 30., szombat 09:17

Az Ikea bútorok tuningolása szinte kötelező elem, számos tipp található a neten arról, mi mindent lehet kihozni egy Lack asztalból vagy Billy könyvespolcból. Mi is mutattunk már példákat többek közt arra, mit tett kolléganőnk egy komóddal, egy másik kollégánk egy gyerekasztallal, vagy ahogy három DIY-blogger egy gyerekklinikának alakított át egy egyszerű bútort. De nem mindenki ennyire kreatív, tettrekész, vagy egyszerűen csak ügyes - és a jelek szerint vannak cégek, akik felismerték ezt a piaci rést, és elkezdtek átalakított bútorokat, vagy bútorok átalakítására alkalmas kiegészítőket gyártani azoknak, akik lusták önmaguk kivitelezni az ilyeneket.  

Prettypegs

Egy bútor esetében a láb kicserélése nagyobb változásokat eredményezhet, mint azt gondolnánk. Valószínűleg ezt ismerte fel a cég, akik kizárólag lábakat gyártanak. Vannak itt letisztult, vicces, mostanában divatos color blocking darabok is. Ezeket 40-100 dollár (11500-28800 ft) között lehet megvásárolni, és a világon mindenhová szállítanak. Az oldalon jó kis DIY ötleteket is találni, ez például egy PS szekrényke átalakulását mutatja be. 

BEMZ

Unja a fotel színét? A Klippan kanapéhoz nem talál megfelelő huzatot? No problem, a Bemz megoldja. Azt el kell azért mondani, hogy az új huzat itt nem olcsó, nekem rögtön sikerült egy 1100 eurós (343800 Ft-os) szépséget kinéznem, de szerencsére második nekifutásra már egy visszafogott 450 eurós (140650 Ft-os)  darabra leltem. Persze nem csak a Bemz gyárt kiegészítő huzatokat, itthon is lehet kapni 30.000 forintért ilyesmiket, illetve a Dekoria nevű cégnél is elég jó választék van, bár én sajna soha nem adnék 92.000 forintot egy huzatért egy olyan kanapéra, ami 50.000 forintba kerül. De szerencsére nem vagyunk egyformák, és így legalább a kanapéink sem lesznek azok. 

Panyl

A Panyl az igazi lusta csináld magad társaságok legjobb barátja lehet, ugyanis öntapadós fóliát gyártanak Ikea bútorokra. Persze nyilván bármilyen fóliát lehet rájuk tenni, de azt le kell mérni és ki kell szabni, ezeket meg készen kapja a delikvens, aki hajlandó erre költeni. Van cuki pöttyös minta is, na meg tükörhatású fólia. Ha másra nem is használja, ötletadónak érdemes megnézni, miket lehet alkotni a panyllal. 

Product Reatec TA-7368 Ikea Malm-6Drwr Malibu Chevrons 1024x1024

Semihandmade

A cég egyszerűen ajtókat gyárt ikea bútorokhoz, ha unná az áruház kínálatát. Egy Kallax ajtót már 40 dollárból megúszhat, de a Godmorgon mosdószekrényhez már 120 dollár az előlap (34600 Ft), viszont kétségkívül szép a dizájn, és megmutatja, hányféle stílusú lehet egy egyszerű szekrény.

O'verlays 

Az O'verlays valami hasonlót gyárt, mint a Panyl, csak más alapanyagból, és nagyobb elemválasztékhoz kínálnak variációkat. A bútorok ezektől a mintáktól klasszikusabbnak fognak tűnni, de számos szép megoldást lehet látni az oldalon. Az árak nagy szórást mutatnak, egy Hemnes fiókos szekrényhez passzoló minta 118 dollárba (34000 Ft) kerül.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta