LÁJFHEKK

Véletlenül visszaszivárogtak az ikeás párnahuzatok a JYSK-be

2016. január 28., csütörtök 16:05

Hogyan kerül egy ikeás ágynemű a JYSK-be? - tettem fel a kérdést közel fél évvel ezelőtt. Történt ugyanis, hogy egy olyan párnahuzatba futottam bele az egyik JYSK üzletben, amit korábban a svéd bútoráruháznál láttam. Megkeresésemre - egyedi ikeás dizájn lévén - az áruház polcokról visszavonást és bezúzást ígért - ezért is lepődtem meg, amikor pár héttel ezelőtt újra megláttam őket az üzletben. Utánajártam, mi is történt: kiderült, zúztak is be és nem is.

Kérdéseimet a JYSK-nek küldtem el, tőlük három dologra voltam kíváncsi:

  • Mégsem semmisítette meg a cég a huzatokat akkor, amikor ígérte?
  • Ha igen, hogy kerülhetett fél évvel később sokkal több belőle az üzletbe?
  • Vannak-e a JYSK-nek tervei a jövőre vonatkozóan az ikeás textilből készült párnahuzattal? (Most tényleg bezúzzák vagy folytatják az értékesítését).

 A cég válaszából kiderült, hogy ígéretükhöz híven, 2015 augusztusában valóban megsemmisítették az összes érintett, vegyes mintázatú, 70x80 centiméteres párnahuzatot. Egyúttal felszólították a beszállítójukat, hogy ne küldjön a JYSK üzleteibe ebből a bizonyos IKEA design méteráru maradványanyagokból készült lakástextileket.

Akkor mit láttam pár hete?

Tényleg ugyanazt, csak más méretben, véletlenül. „Sajnálatos módon a beszállítónk 2016 januárjában egy másik, 40x60cm méretű termék esetében figyelmen kívül hagyta 2015 augusztusi felszólításunkat. Ezen a másik cikkszámon kerülhetett újra IKEA design párnahuzat a JYSK üzletekbe" - derítette ki az áruház. Mivel nekik sem érdekük a fenti helyzet, így nemcsak a most érintett párnahuzatokat, de az összes vegyes mintázatú textilterméküket végignéztek minden üzletben és megsemmisítették az összes érintettet. Természetesen felszólították a beszállítójukat is a megállapodásuk fokozott betartására, valamint arra, hogy fokozottan ellenőrizze, hogy a JYSK üzletekbe semmilyen méretben ne szállítson az érintett IKEA design maradék anyagokból készült párnahuzatot. Egyben arra is felkérték a beszállítót, hogy vegye fel a kapcsolatot az IKEA beszállítójával - azzal, aki olyan IKEA design maradék anyagokat adott el a JYSK beszállítónak, amelyek jogvédelem alatt álltak –, és nyomatékosítsa, hogy a jövőben ne értékesítsen olyan IKEA design maradék anyagokat, amiket csak az IKEA-nak gyárthatna.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta