Veszélyes lehet az ikeás dob és dobverő

Megelőző célú visszahívást jelentett be az IKEA két termékévével kapcsolatban. Azok akik korábban LATTJO dobverőt vagy LATTJO nyelves dobot vásároltak, haladéktalanul vegyék el azt a gyermeküktől, majd és vigyék vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol a vételár teljes összegét visszakapják.

1

A termékvisszahívás megelőző céllal történik, mivel IKEA-munkatársak 6 esetben jelentették, hogy a dobverő gumi vége leesik, illetve könnyen lecsavarható. Az eltávolított gumigömböt a kisebb gyermekek lenyelhetik, ami akár fulladást is okozhat. Az IKEA eddig egyetlen balesetről sem értesült. A termékek valamennyi játékbiztonsági előírást betartva készültek, lettek tesztelve és kaptak engedélyt kiskereskedelmi értékesítésre. Mindezek ellenére, későbbi vizsgálatok során olyan további kockázati tényezőkre derült fény, amelyekre a szabványok és előírások nem tértek ki.

A LATTJO dobverő és a LATTJO nyelves dob 2015. november 1-je óta kapható a világ összes IKEA áruházában. A LATTJO dobverő és a LATTJO nyelves dob bármelyik IKEA áruházba visszavihető, és a vételár teljes összege visszajár. A teljes pénzvisszafizetéshez nincs szükség a vásárlást igazoló nyugta bemutatására. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek