LÁJFHEKK

Legszívesebben eltaposná a vekkert reggelenként? Csak nyugodtan!

2016. január 14., csütörtök 09:24

A nehezen ébredőknek eddig is nehéz dolguk volt az ébresztőóráikkal. Jobb esetben csupán nem ébredtek fel a lármára, rosszabb esetben rutinból nyomkodták le, egész a végleges elkésésig, a legrosszabban pedig egy laza csuklómozdulattal a falhoz vágva oldották meg a problémát. Mióta azonban a mobiltelefon a legelterjedtebb ébresztő eszköz, ezzel jobb vigyázni: egy mobil pótlása már nem olyan könnyű, és főleg nem is olcsó feladat.

Az ébresztőórák gyártói felismerték, hogy ezen a téren próbálhatják meg visszaszerezni elvesztett előnyüket, így egyre trükkösebb szerkezeteket dobnak piacra. Vannak már menekülő vekkerek, amiket le kell vadászni ahhoz, hogy elhallgassanak, van olyan is, ami kávét főz ébresztőnek – ami jobb is, mint amelyik pofozni kezdi az embert.

Azonban minden ilyen órának az a baja, hogy nem kényszeríti használóját felkelésre. A pofozót is ki lehet iktatni fekve, kávézni is kényelmesen lehet az ágyban, az elszaladó órák pedig előbb-utóbb csak kitalálnak a szobából, akkor meg már kit érdekelnek. A Ruggie viszont a Kickstarteren kezdett pénzgyűjtésbe egy olyan ébresztőórával, aminek éppen az a lényege, hogy fel kell kelni a kikapcsolásához: az óra egy kis szőnyegbe van beépítve, amire ébresztés után rá kell állni, mert csak a nyomás hatására kapcsol ki. Persze az ötletgazdák gondoltak a leleményesebb felhasználókra is, ezért az órának nem elég, ha csak úgy kidugja a lábát a takaró alól: ahhoz, hogy elhallgasson, három másodpercig rajta kell állni, ahhoz meg már kénytelen lesz kikelni a puha ágyból. Ha meg már eljutott eddig, akkor úgyis mindegy, akár neki is indulhat a napnak...

Kép: kikstarter.com
Kép: kikstarter.com

De azért ez sem egy rossz dolog, mivel a folyamatos szundinak is megvannak a hátrányai. A „csak még 5 percet” érzés mindenkinek ismerős, de az is, hogy utána egy picit sem kipihentebb. Sőt, hosszabb távon még ront is a helyzeten, vagyis a gyorsabb fizikai felkelés a napját is jobbá teheti. Igaz, a Ruggie ára nem éppen alacsony, hiszen a legolcsóbb verzióban is 23 000 forint körül mozog, de ha arra gondol, hogy az állását mentheti meg, ha időben beér a munkahelyére, máris egész jó befektetésnek tűnhet... 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta