Ez volt az önök 10 kedvenc Raktár-cikke 2015-ben

Új bútoráruház, átalakított otthon, az év lakóháza - változatos cikkeket szerettek tavaly. Minden évben kíváncsian várjuk, mely cikkekre kattintottak a legtöbben, és melyikeket olvasták a legjobban. Annak különösen örülünk, ha nem egy fordításért rajonganak az olvasók, hanem a saját anyagainkért is. Nézzük hát a legjobb 10-et!

Idén az önök legkedveltebb cikke a Mömax nevű új áruház megnyításáról szóló beszámolónk volt, ahol arra kerestük a választ, konkurenciát tud-e teremteni a cég az Ikea-Kika-Jysk triumvirátusnak. Úgy láttuk, hogy a leginkább az Ikeára hajazó osztrák bútoráruház jól tette, hogy bejött az országba, bár az online megjelenésükre érdemes lenne több energiát fektetni.

Ahogy mi is, önök is nagyon szerették Borbás Péter építész házát, aki Szentendrén él a családjával, és idén ő kapta meg az Év Háza díjat. A különleges házban a régi és az új építőanyagok párosításából egy nagyon izgalmas, világos és egyedi ház született.

Nagyon sokan voltak arra is kíváncsiak, hogy egy régi, lepukkant lakásból hogyan válik igazi otthon. Ildikó és férje átalakított egy lakást, ami annyira megtetszett egy barátjuknak, hogy megkérte őket, segítsenek a saját lakását is felújítani. Ennek eredményét mutattuk meg cikkünkben.

Minket is meglepett, hány embert érdekelt, hogy lesz menőbb a lakása. Ebben az Elle Decor tapasztalt New York-i lakberendezője, Cheryl Eisen segített, aki olyan fogásokat árult el, amelyekkel kevés pénzből képes egy puccosabb és elegánsabb lakás látszatát kelteni. 

Nagyon de nagyon sokan voltak kíváncsiak az új design boltra, mely olcsó áraival és dizájnos termékeivel robbant be pillanatok alatt a köztudatba. A fast fashion jellegre építő fast design Tiger Shop a Váci utcában található, és egy csomó kreatív és vicces cuccot forgalmaz, ráadásul igen nyomott árakon. 

Az átalakításokat mindig szeretik, itt ráadásul két lakást hoztak ki egyből, ami eléggé el volt hanyagolva. Talán a látványos előtte-utána kontraszt miatt is olvasták el sokan, hogyan újította fel tulajdonosa ezt az otthont.  

Sosem gondoltuk volna, hogy olvasóink a svéd mini otthonokért rajonganak, bár tény, hogy az átlagos magyar lakások sem nagyok, a svédekről meg köztudott, hogy jó lakberendezők. 

A népszerű kis lakásokat a lakókonténerek követték, amikben szintén lehet élni, és sokkal kevesebbe kerülnek mint egy lakás vagy ház, ámbár meg kell hozni bizonyos kompromisszumokat, ha valaki ezek mellett dönt. 

Úgy látszik, sok kertes házban lakó olvas minket, vagy csak érdekli önöket, milyen egy jól használható kert, ami dekoratív, praktikus és megtalálható benne minden, amire szükség van.

Toplistánk utolsó helyére pedig még sikerült bejutnia annak a gyűjteménynek, amelyben szerintünk csodálatos háztervek találhatóak, de ezek szerint önöknek is bejöttek. 

3035779-slide-s-3-this-house-was-inspired-by-star-wars
fastcodesign.com

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra