LÁJFHEKK

40 millióba került a Pepsinek, hogy elfogyott a csoda focilabda

2016. január 5., kedd 17:17

40 millió forintba került a Pepsinek, illetve a  Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt-nek, hogy a garantált ajándékként hirdetett Funball labda idő előtt elfogyott. Az külön kiverte a Gazdasági Versenyhivatalnál a biztosítékot, hogy a felhíváshoz kapcsolt kisbetűs részben jelezték, hogy a labda csak a készlet erejéig áll rendelkezésre, miközben fő üzenetként viszont garantálták az ajándékot, de valószínűleg a cég sem számított arra, hogy mindenki megőrül egy kék focilabdáért. 

A játék 2014. június 15. és 2014. augusztus 31. között zajlott, de a Pepsi "Funball" labdákat augusztus 10-től csak korlátozottan, 15-től pedig már sehogy nem lehetett megszerezni. A GVH döntése szerint a Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, hiszen promóciójának főüzenetével arra késztette a fogyasztókat, hogy a Funball focilabda-ajándék garantált elérhetősége miatt hozzák meg döntésüket a részvételre a nyereményjátékban, és e döntést a garanciára történő utalás nélkül nem hozták volna meg.

A játék szervezéséért és lebonyolításáért az Adamsky Kft. felelt, de a GVH ellenük megszüntette az eljárását mivel a kampány minden lényeges eleme a Fővárosi Ásványvíz és Üditőipari Zrt. jóváhagyásával vagy utasítására valósult meg. Azt is enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a cégek megpróbálták pótolni a hiányzó labdát és más ajándékokkal igyekeztek kárpótolni a panaszosokat, valamint ki is írták mindenhol, hogy "elfogyott a labda", ennek ellenére ha labda nincs, akkor 40 millió forint büntetés van. 

10509672 690848047629355 2457258906823215334 n.png
Fotó: Facebook / Pepsi

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta