Ön elhiszi, hogy ez egy meki?

Ha azt hiszi, menő McDonald's csak Rotterdamban van, akkor óriásit téved: a hongkongi étterem nemrég ráncfelvarráson esett át, mi pedig, ha nem tudnánk, hogy a mekiről van szó, simán elhinnénk, hogy egy fine dining hely fotóit látjuk. A folytatásban ön is megnézheti a contemporiston talált képeket és azt is, a külső mellett milyen újításokkal találkozhatnak az oda látogatók.

A McDonald's a Landini Associates nevű dizájncéggel dolgozott együtt, a végeredmény pedig a gyorsétteremről eddig kialakult minden képünket felülírta - nem hiába hívják a dizájnt McDonald's Nextnek. Búcsút intettek a piros és sárga műanyag székeknek, a falra kerülő, az étterem "ikonikus" termékeit ábrázoló rajzok pedig meglehetősen minimalistára sikeredtek.

A helyre belépve egy érintőképernyős kioszknál megrendelhetjük, amit szeretnénk és ki is tudjuk fizetni. Ezután választhatunk, hogy elvitelre szeretnénk kérni vagy (este hat után) az asztalunkhoz is hozathatjuk. A többi étteremmel szemben itt nem a háttérben zajlanak az ételkészítési folyamatok, hanem a szemünk előtt - egészen pontosan egy áttetsző, vörös színű üveg választ el minket a szakácsoktól.

Ross Honeysett
Ross Honeysett

Az enteriőr szerves részét képezi a beton, az üveg, a rozsdamentes acél és a tölgyfa. Természetesen wifi itt is van, sőt: az asztaloknál a telefonok vezetéknélküli töltésére is lehetőség van. Apropó asztalok: a menzajellegű hosszabbak mellett vannak kisebbek is, ahol intimebb környezetben fogyaszthatják el az ételeket a vendégek. A világítást számítógépes rendszer irányítja, így a nap folyamán végig állítható: este például sokkal kisebb erővel égnek az izzók.

A Brandchanneltől azt is megtudtuk, hogy a McDonald's Hongkongban először 1975-ben nyitott meg - a renoválással a cég a 40. születésnapot szeretné megünnepelni. Bár a legtöbb étteremben lehetőség van a digitális rendelésre, ezen a helyen sokkal jobb a vásárlói élmény - már csak az említett asztalhoz történő rendelés miatt is. A McCafé menüre már gourmet kávék is felkerültek, illetve kávébabot is vásárolhat az, akinek erre van ingere. A számunkra legizgalmasabb részlet viszont mégis az, hogy lehet kérni belga gofrit bogyós gyümölcsökkel.

Ross Honeysett 2
Ross Honeysett

A saját ízlésünkre szabható menü egyébként 19 alapösszetevőt tartalmaz - beleértve többfajta salátát és sajtot, illetve szószokat, főtt tojást, grillcsirkét, quinoát vagy éppen spárgát. Egyébként nemcsak az étterem, de a dolgozók is új külsőt, azaz egyenruhát kapnak: búcsút inthetnek a sárga-piros szettnek és fekete inget kell viselniük. A McDonald's arra ösztönzi a hozzájuk látogatókat, hogy osszák meg az élményeiket fotó formájába - ha ezekre kíváncsi, ide kattintva böngészhet a képek között.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek