LÁJFHEKK

Ön elhiszi, hogy ez egy meki?

2015. december 28., hétfő 18:34

Ha azt hiszi, menő McDonald's csak Rotterdamban van, akkor óriásit téved: a hongkongi étterem nemrég ráncfelvarráson esett át, mi pedig, ha nem tudnánk, hogy a mekiről van szó, simán elhinnénk, hogy egy fine dining hely fotóit látjuk. A folytatásban ön is megnézheti a contemporiston talált képeket és azt is, a külső mellett milyen újításokkal találkozhatnak az oda látogatók.

A McDonald's a Landini Associates nevű dizájncéggel dolgozott együtt, a végeredmény pedig a gyorsétteremről eddig kialakult minden képünket felülírta - nem hiába hívják a dizájnt McDonald's Nextnek. Búcsút intettek a piros és sárga műanyag székeknek, a falra kerülő, az étterem "ikonikus" termékeit ábrázoló rajzok pedig meglehetősen minimalistára sikeredtek.

A helyre belépve egy érintőképernyős kioszknál megrendelhetjük, amit szeretnénk és ki is tudjuk fizetni. Ezután választhatunk, hogy elvitelre szeretnénk kérni vagy (este hat után) az asztalunkhoz is hozathatjuk. A többi étteremmel szemben itt nem a háttérben zajlanak az ételkészítési folyamatok, hanem a szemünk előtt - egészen pontosan egy áttetsző, vörös színű üveg választ el minket a szakácsoktól.

Ross Honeysett
Fotó: Ross Honeysett

Az enteriőr szerves részét képezi a beton, az üveg, a rozsdamentes acél és a tölgyfa. Természetesen wifi itt is van, sőt: az asztaloknál a telefonok vezetéknélküli töltésére is lehetőség van. Apropó asztalok: a menzajellegű hosszabbak mellett vannak kisebbek is, ahol intimebb környezetben fogyaszthatják el az ételeket a vendégek. A világítást számítógépes rendszer irányítja, így a nap folyamán végig állítható: este például sokkal kisebb erővel égnek az izzók.

A Brandchanneltől azt is megtudtuk, hogy a McDonald's Hongkongban először 1975-ben nyitott meg - a renoválással a cég a 40. születésnapot szeretné megünnepelni. Bár a legtöbb étteremben lehetőség van a digitális rendelésre, ezen a helyen sokkal jobb a vásárlói élmény - már csak az említett asztalhoz történő rendelés miatt is. A McCafé menüre már gourmet kávék is felkerültek, illetve kávébabot is vásárolhat az, akinek erre van ingere. A számunkra legizgalmasabb részlet viszont mégis az, hogy lehet kérni belga gofrit bogyós gyümölcsökkel.

Ross Honeysett 2
Fotó: Ross Honeysett

A saját ízlésünkre szabható menü egyébként 19 alapösszetevőt tartalmaz - beleértve többfajta salátát és sajtot, illetve szószokat, főtt tojást, grillcsirkét, quinoát vagy éppen spárgát. Egyébként nemcsak az étterem, de a dolgozók is új külsőt, azaz egyenruhát kapnak: búcsút inthetnek a sárga-piros szettnek és fekete inget kell viselniük. A McDonald's arra ösztönzi a hozzájuk látogatókat, hogy osszák meg az élményeiket fotó formájába - ha ezekre kíváncsi, ide kattintva böngészhet a képek között.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta