LÁJFHEKK

A radiátor nem csak ronda lehet

2015. december 27., vasárnap 09:39

A tél beköszöntével fontos szerepet kapnak a radiátorok. Nem mintha ilyenkor többet látnánk őket, csak valahogy jobban feltűnik a jelenlétük. És ha már feltűnik, akkor azzal is szembesülhet, hogy a többségük nem éppen izgalmas látvány. Persze vannak már elegánsak, letisztultak, de azért messze állnak attól, hogy hangulatukban, stílusukban is illeszkedjenek egy szobához, vagy egy egész lakáshoz.

Praktikusan, fillérekből

Szerencsére a dolgon viszonylag gyorsan lehet változtatni, ha egy kis festéket is kézbe vesz. Ezzel mondjuk érdemes előre gondolkozni, mert friss festés után nem a legkellemesebb a szag, amikor kiszáradva először fűt vele, valamint az újrafestés is elkerülhetetlen egy idő után, de kétségtelenül az egyik legolcsóbb megoldás, és legalább nem befolyásolja a fűtés hatékonyságát sem.

Egy másik jó megoldás, ha dobozba rejti a nem túl szép darabokat. Ekkor arra azért figyelni kell, hogy a fa szerkezet legnagyobb része lukacsos, könnyen átjárható legyen a levegő számára, hiszen ellenkező esetben a fűtési érték jelentősen csökken. Egy fémhálós megoldással is igen szépen el lehet rejteni a radiátorokat, így a fűtés is működik, és a látvány is egészen más.

Kép: netkazan.hu
Kép: netkazan.hu

Profi megoldások

Persze vannak egyéb lehetőségei is, ha nem akar a festéssel, barkácsolással bajlódni, csak azzal kell számolnia, hogy a pénztárcáját ez erősebben terheli meg.

Egy átlagos, vékony kivitelű, egyszerű fehér design fűtőtest 15 000 forint környékén kapható, persze mérettől függően. Ez annyira nem is tűnik vészesnek, míg el nem kezdi beszorozni a szobák számával, úgy már kijöhet egy szép végösszeg. Ha pedig már eleve színes verziót szeretne belőlük, akkor a darabár is megugrik egy kicsit: a tízszeresére, olyan 150 000 forint körüli összegig. Ez azért már tetemes plusz kiadást jelenthet egy háztartásban.

Kép: hothotexclusive.com
Kép: hothotexclusive.com

Ha ennél is tovább szeretne menni, és igazán designer kivitelben gondolkodik, akkor az ár már ostromolhatja a fél milliós kategóriát is (attól függően, mekkora radiátorra gondolt), de persze a dolog itt még nem áll meg.

Előfordulhat persze, hogy még a design sem illeszkedik az elképzeléshez. Sokkal egyszerűbb lenne, ha egy kép, vagy poszter lenne a fűtőtest? Nos, ez is megoldható, ha van rá darabonként negyedmillió körüli összeg a számláján. Persze a tétet itt is lehet tovább emelni, ha például azt szeretné, hogy fűtőtestje egy híres művész alkotásaira emlékeztessen. Ilyenkor választhatja a Chagall fűtőtestet: ezt ugyan külföldről kell rendelnie, de ennek költsége már igazán nem tétel az 5000 eurós, vagyis nagyjából másfél milliós árához képest.

Kép: design-heating.co.uk
Kép: design-heating.co.uk

Tehát már a radiátorok világában is óriási a fejlődés, csak győzze megfizetni a lehetőségeket. Ha pedig innen szemléli a dolgot, akkor a szimpla fehér fűtőtestjei máris sokkal tökéletesebbnek tűnnek, mint amilyennek a cikk elolvasása előtt látta őket.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta