LÁJFHEKK

A Gyűrűk ura óta hobbit házra vágyik? Rendelje meg!

2015. december 25., péntek 14:22

A hatalmas sikert arató Gyűrűk Ura trilógia egyik érdekes hozadéka, hogy azóta rengetegen rajonganak a kis félszerzetek, a hobbitok építkezési stílusáért.

Ha jobban belegondol, ezen nincs is igazán mit csodálkozni, hiszen a hobbit házak nagyon is megfelelnek a mai kor elképzeléseinek. Az épületek egyediek, a kellemes, íves falak és ajtók olyan belső tereket eredményeznek, amik sokkal természetközelibbek, mint a derékszögek és az egyenes falak. Egy ilyen házat megépíteni azonban nem egyszerű, nem is kellett sokáig várni, hogy valaki elkezdje sorozatban gyártani őket.

Igen, valóban gyártásról van szó, hiszen a Green Magic Homes az épületeket moduláris szerkezettel készítette el. Ennek a technikának az előnye, hogy nemcsak néhány szobát, hanem akár egy több generációs házat is össze lehet belőle rakni. Szintén nagy előny, hogy akár napok alatt is összeszerelhetőek az egyes részek – persze attól függően, mekkora házat képzelt el a vevő. Fontos, hogy a hobbit házak nem emeletesek, vagyis a telken nagyobb helyet foglalnak, mint egyszerű társaik, ez azonban nem jelenti azt, hogy kevesebb lesz a zöld a kertben. Hiszen ha megnéz egy ilyen házat, akkor rögtön láthatja, hogy zöld tetősek, azaz tetejüket föld – vagy a hely adottságainak megfelelően homok, szikla – fedi. A zöldterület tehát így nem lesz kisebb, hiszen a ház tetejére, vagy akár az oldalára is lehet dísznövényeket telepíteni, vagy konyhakertet létrehozni és zöldséget termeszteni.

Persze nemcsak a design volt a fontos. A házak ugyanis környezettudatosak, ráadásul a modern követelményeknek is megfelelnek. A föld (avagy a zöldtető) ugyanis az egyik legjobb hőszigetelő, ami a házra kerülhet, és mivel itt az oldala is földel fedett, így a szigetelése kifejezetten jó. A házak így akár az Alpok hideg magaslataiban vagy a trópusi környezetben egyaránt nagyon kellemes belső hőmérsékletet képesek tartani, hiszen ez a szigetelés nyáron hűti is a teret. Természetesen a ház alkotóelemei időjárásállóak, nem korrodálnak, így a ráhordott föld nem teszi tönkre néhány év alatt az épületet.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta