A Gyűrűk ura óta hobbit házra vágyik? Rendelje meg!

A hatalmas sikert arató Gyűrűk Ura trilógia egyik érdekes hozadéka, hogy azóta rengetegen rajonganak a kis félszerzetek, a hobbitok építkezési stílusáért.

Ha jobban belegondol, ezen nincs is igazán mit csodálkozni, hiszen a hobbit házak nagyon is megfelelnek a mai kor elképzeléseinek. Az épületek egyediek, a kellemes, íves falak és ajtók olyan belső tereket eredményeznek, amik sokkal természetközelibbek, mint a derékszögek és az egyenes falak. Egy ilyen házat megépíteni azonban nem egyszerű, nem is kellett sokáig várni, hogy valaki elkezdje sorozatban gyártani őket.

Igen, valóban gyártásról van szó, hiszen a Green Magic Homes az épületeket moduláris szerkezettel készítette el. Ennek a technikának az előnye, hogy nemcsak néhány szobát, hanem akár egy több generációs házat is össze lehet belőle rakni. Szintén nagy előny, hogy akár napok alatt is összeszerelhetőek az egyes részek – persze attól függően, mekkora házat képzelt el a vevő. Fontos, hogy a hobbit házak nem emeletesek, vagyis a telken nagyobb helyet foglalnak, mint egyszerű társaik, ez azonban nem jelenti azt, hogy kevesebb lesz a zöld a kertben. Hiszen ha megnéz egy ilyen házat, akkor rögtön láthatja, hogy zöld tetősek, azaz tetejüket föld – vagy a hely adottságainak megfelelően homok, szikla – fedi. A zöldterület tehát így nem lesz kisebb, hiszen a ház tetejére, vagy akár az oldalára is lehet dísznövényeket telepíteni, vagy konyhakertet létrehozni és zöldséget termeszteni.

Persze nemcsak a design volt a fontos. A házak ugyanis környezettudatosak, ráadásul a modern követelményeknek is megfelelnek. A föld (avagy a zöldtető) ugyanis az egyik legjobb hőszigetelő, ami a házra kerülhet, és mivel itt az oldala is földel fedett, így a szigetelése kifejezetten jó. A házak így akár az Alpok hideg magaslataiban vagy a trópusi környezetben egyaránt nagyon kellemes belső hőmérsékletet képesek tartani, hiszen ez a szigetelés nyáron hűti is a teret. Természetesen a ház alkotóelemei időjárásállóak, nem korrodálnak, így a ráhordott föld nem teszi tönkre néhány év alatt az épületet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek