LÁJFHEKK

Fából készül a jövő Legója

2015. december 23., szerda 09:38

Olaszország egyik legmeghatározóbb design magazinja, a Domus az évtizedek óta töretlenül népszerű dán játékhoz, a Legohóz hasonlította Kengo Kuma legújabb munkáját, a moduláris darabokból álló Tsumikit. Japán egyik legismertebb építésze olyan, könnyen egymásba rakható, szétszedhető és újra felépíthető V-alakú formákat hozott létre, mely első ránézésre valóban lehet majd a Lego japán alternatívája.

Abban sincs semmi meglepő, hogy, az 1954-ben született építész fából készítette el a minden korosztály számára ajánlott ügyességi játékát, mivel Kuma karrierje kezdete óta nagy hangsúlyt fektet a természetvédelemre. „ Átláthatóság jellemzi a japán építészetet. Ennek tudatában próbálok könnyű és természetes anyagokból létrehozni egy újfajta átláthatóságot. – mondja az építész, aki szerint a Tsumiki (fadarabot jelent japánul) segítségével egyedi és variálható szobrokat építhetünk magunknak.

„Kisfiú korom óta nagy rajongója vagyok a tsumikinek. Azzal, hogy én is tervezhettem egyet, egy álmom vált valóra. Az általam tervezett játék egy olyan könnyen átlátható rendszert követ, mint például amivel a hagyományos japán építészetben is találkozhatunk.” – mondja a 61 éves Kuma, aki szerint a V alakzat és annak bevágásai lehető teszik, hogy ragasztás nélkül is egymásba illeszthetőek legyenek az egymással egyensúlyban lévő darabok.

A legkülönfélébb módokon összerakható kreatív „kirakós” már kapható a More-Trees Design webáruházában, ahol 7, 13 és 22 darabos kiszerelésben lehet beszerezni a végtelenségig bővíthető Tsumikit. Egy 13 darabos szettért például 8424 japán yent, azaz körülbelül 20.010 forintot kérnek az oldalon.-írja a designboom.com.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta