LÁJFHEKK

Egy kattintással is segíthet a cserdi romáknak

2015. december 10., csütörtök 13:12

Cserdi egy roma többségű település Baranyában, ami a mai Magyarországon nem lehetne sikertörténet – csakhogy mióta közel három éve a roma származású Bogdán László lett a polgármester, a kis falu életében hatalmas változás állt be. Az addig 98 százalékos munkanélküliség 6 százalék alá csökkent, a lakók gazdálkodnak, a házakat felújították, a gyerekek pedig tanulnak, mert aki szorgalmas, az jutalmat kap. Nem véletlen, hogy a média is felkapta őket, így az Index is tudósított arról, amikor két éve karácsonyra már ők küldtek egy tonna saját termesztésű zöldséget a budapesti rászorulóknak, a tavalyi adományuk már 5 tonnányi saját termesztésű zöldség volt. 

Nemsokára pedig indul a saját márkájuk, a Lasipe (magyarul annyit tesz, jóság), amikor az itt élők már a saját termelésű zöldségekből és gyümölcsökből savanyúságot, lecsót és lekvárt is készítenek majd egy helyi üzemben. "Az egy szép pillanat lesz, amikor először leemelik a polcról a Lasipe­ savanyúságot, és nem teszik vissza azért, mert cigányok készítették" - mondta Bogdán László polgármester a Bama.hu-nak adott interjújában. Ha segítene nekik, itt a lehetőség, hogy legalább egy szavazattal döntsön, melyik legyen a logó, ami a Lasipe termékeken szerepel majd, és aminek köszönhetően talán sokkal hamarabb eljutnak a vásárlók a polgármester által említett szép pillanathoz. Szavazni a Facebookon lehet Cserdi oldalán, ahol 12 terv közül lehet választani. 

KEDVES BARÁTOK.Segítséget szeretnék kérni a Lasipe logó kiválasztásában amely 12 terv közül lehet szavazni.Úgy...

Szerző: Cserdi Község2015. november 29.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta