Elég egy ajándék is az ismerős családnak, ha az viszont jó

Mikor ismerős családokhoz hivatalos karácsony alkalmából, mindig nagy dilemma, hogy mit is vigyen ajándékba. Még nagyobb gondot okoz az, hogy a rokon családokhoz mivel állítson be, mit adjanak egymásnak, ezért összegyűjtöttünk néhány olyan ajándékötletet, amivel biztosan nem nyúl majd mellé, amikor karácsonykor vendégségbe megy, ráadásul nem is kell mindenkinek külön ajándékot keresni, mert az egész család használhatja. 

Ha már piát ajándékoz, legalább valami  pluszt vigyen bele

Persze a legtöbben a jól bevált módszert választják és egy üveg borral, vagy valami töménnyel indulnak a vendégségbe, ami a vacsora mellé pont ideális, de azért vigyen valami maradandót is. Például az Asia Centerben láttunk úti bortartót, amiben szállítani tudja az üvegeket, sőt ugyanott vehet pohárszettet is ha éppen röviditalt vinne ajándékba. Távol-keleti kultúrák iránt rajongóknak akár szaké szettet is talál. 

Képkeret egy kis egyediséggel

Tudjuk, hogy lakberendezési tárgyakat nehéz ajándékba venni, hisz igencsak mellé lehet nyúlni egy rosszul kiválasztott darabbal, de vannak olyan dolgok, amikkel  azért nem lehet nagyot tévedni. Ilyen például egy képkeret, főleg az a típus, amiben több kép is elfér. Még jobb, ha nem üresen adja oda, hanem összeválogatja bele a kedvenc képeit. Ha például olyan ismerősökhöz megy, akikkel együtt utazott valahova, akkor legyenek benne képek az útról. Ha a gyerekeik legjobb barátok, és azért szoktak összejárni, akkor róluk válogasson - mióta létezik a Facebook, egyáltalán nem kell megerőltetnie magát ahhoz, hogy képeket találjon. Klassz képkereteket nagyon jó áron az Asia Centerben is láttunk, de a Pepcoban is válogathat több típus közül. 

Amire minden háztartásban szükség lenne

Csak kevés helyen szentelnek kellő figyelmet egy nagyon fontos lakberendezési eszközre: a kulcstartó szekrényre, pedig számtalan reggeli bosszankodástól mentheti meg a családtagokat. Hosszú és kilátástalannak tűnő kulcskeresős percek helyett csak benyúl a kis szekrénybe és kiveszi onnan a kulcsát. Ha pedig tudja, hogy a család mindig bajban van az idővel, akkor vigyen nekik faliórát, sőt a gyerekszobába való óra is kiváló választás, ha olyan korú gyerekeknek keresne ajándékot, akik most ismerkednek az óramutatókkal. 

Konyhai eszközök

Majdnem olyan nehéz megfelelő konyhai eszközt vásárolni, mint lakberendezésit: ilyenkor is gondolkodjon olyanban, amit magának nem biztos, hogy megvenne, de ha lenne, akkor szívesen használná. Ilyen például a pattogatott kukorica készítő, amit például a Shopline-on szerezhet be tízezer forint körüli áron, de a gofrisütő is sok háztartásból hiányzik. Az Asia Centerben fondü szettet láttunk jó áron, illetve kürtöskalács készítőt is vihet az ismerősöknek, szintén onnan. 

Ha minden kötél szakad

Ha tényleg nem tudja, hogy mit adjon az egész családnak ajándékba, akkor maradnak a jól bevált vásárlási utalványok. Ha ennél egy kicsit kreatívabb, akkor ajándékozzon nekik olyan jegyet, amit bármikor be tudnak váltani például az Állatkertbe, vagy vegyen nekik olyan élménycsomagot, amelyből ők dönthetik el, hogy mit is szeretnének választani. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek