LÁJFHEKK

Ez a legmenőbb szőnyeg, amit valaha is láttunk!

2015. december 8., kedd 13:30

Semmiféle csúcsdizájnerhez nincs köze, viszont közösségi alapon készült, egy kis közösség saját képére formálva, és ezzel a Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület készítette el az ország legmenőbb szőnyegét. Komolyan mondjuk.

Az egész úgy kezdődött, hogy van egy 1800 lelkes település, Mosonszolnok, ahol úgy gondolják, jó ha a falu együtt is csinál valamit. Ezért pályáztak a Norvég Alapnál némi pénzre, és egy nyolc fordulós játékot hirdettek meg, ahol a falu összes utcája versenyzett egymással: volt, hogy az utca legszebb nyulát keresték, volt kaszálóverseny, de építettek együtt fűzfaágakból egy 5 méteres Szentkoronát is, köztéri alkotás jelleggel, ami szintén jól összehozta a település lakóit.

Végül eljutottak odáig, hogy a Retextil Alapítvánnyal közösen egy hatalmas, 3x4 méteres szőnyeget készítsenek el. A hatalmas szőnyeget mintegy két héten át készítették különböző technikával, és a végén a falu összes háza rákerült. A Retextil segített a mintával, azaz az úthálózatot rajzolta rá egy fekete vászonra, és megtanította a technikára a lelkes önkénteseket. 

A helyiek örültek volna, ha a szőnyeg a sportcsarnokba kerül, ahol nagyon sokan megfordulnak, mert itt rendezik a térség kézilabda meccseit, ám úgy tűnik erre nem lesz lehetőség. Így a helyi művelődési ház fogadta be a hatalmas alkotást, ami csak azért kár, mert feltehetően itt sokkal kevesebben fogják látni. Ezért is mutatjuk meg most mi, íme:

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta