LÁJFHEKK

Na, vajon mi volt a fekete péntek sztárja az Egyesült Államokban?

2015. december 5., szombat 16:54

Sajnos nem a lapostévé. Egyébként is szomorú tény, de a köztelmúltbeli kaliforniai lövöldözés után még szomorúbb, hogy idén a fegyverek voltak a legkelendőbb árucikkek Amerikában a fekete péntek alkalmából. November 27-én 185 ezer ellenőrzést végzett el az FBI egy nap alatt - ezzel megdöntve az 1988-as rekordját, olvasható a CNN oldalán.

Míg ön az akciós tableteket és hűtőket böngészte, addig az FBI egészen pontosan 185.345 személy hátterét vizsgálta meg, hogy kiderüljön, jogosultak-e a fegyver viselésére – ez azt jelenti, hogy minden második másodpercben új kérelem futott be. Az eladások három évvel ezelőtt, 2012. december 21-én is magasak voltak – akkor karácsony előtt, egy héttel a 26 halálos áldozatot követelő iskolai mészárlás után vásároltak be az amerikaik. Sajnos az idei fekete péntek Coloradóban szó szerint az volt: egy ámokfutó lövöldözött egy klinikán, hárman meghaltak.

Bár ez a közel kétszázezres szám is hatalmas, még ennél is több fegyver kerülhetett új gazdához: a fegyverbemutatókon vagy a magángyűjteményekből vásárolt darabokhoz sokszor nem szükséges a háttérellenőrzés. Érdekesség: az Egyesült Államokban a legmagasabb az egy főre eső fegyverek száma a világon.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta