Ez lett a Baumax helyett

A Baumax helyén nyílik meg Óbudán az osztrák Mömax bútorlánc első budapesti üzlete. A hatalmas bútoráruház szerdán nyit meg hivatalosan, és mivel  a Möbelix bútoráruházak is a cégcsoportba tartoznak, ottjártunkkor a Möbelix törzsvásárlói kártyával rendelkezőket várták. Arra voltunk kíváncsiak, vajon milyen konkurenciát teremtenek a meglévő üzleteknek, milyen árakkal dolgoznak és milyen a kínálat.

Az üzlet koncepciója szerint két részre oszlik, az alsó szinten a kisebb tárgyak, kiegészítők találhatóak, fent pedig a nagybútorok és berendezett lakások kaptak helyett. A cég igyekszik széles réteget megszólítani, ami annyit jelent, hogy mind az olcsó termékeket keresők, mind a többet költők találhatnak maguknak megfelelő kínálatot. 

Az 15000 négyzetméteres áruházban a bútorok többsége inkább a hagyományos formavilágot kedvelők számára mutat izgalmas dolgokat. A Möbelixszel szerzett tapasztalataik alapján a magyar vásárlók nagy része ragaszkodik a megszokott formavilághoz. 

Keresettek a többfunkciós bútorok, ezért főleg ilyeneket válogattak a szortimentbe. A barna és a szürke a legkedveltebb színek, de azért a cég bevállalós, kapni itt türkiztől a rózsaszínig mindenféle bútort. Mi rácsodálkoztunk a csillogó kristályokkal kirakott fiókos szekrényre, de ezeket nagyon szeretik állítólag a vásárlók. 

A berendezők nagy hangsúlyt fektettek a vitrinkombinációkra, mert ezek ott vannak a magyar lakások legalapvetőbb berendezési tárgyai között, de a szőnyegtől a törölközőig mindent kínálnak. Extra, hogy a kiállított tapétákat is meg lehet vásárolni, az áruházvezető elmondása szerint ez nem jellemző a bútorboltokra, és ezt mi is meg tudjuk erősíteni. 

Szolgáltatások

Ami érdekes konstrukció, hogy a raktáruk Csepelen van, ami első pillantásra - meg a másodikra is - igen messze van, lehet kisteherautót bérelni,és úgy hazavinni a bútort. Ez akár úgy is lehetséges, hogy a raktárban összepakolják az árut, mi meg csak belibbenünk és elvisszük a fölpakolt bútort. Ezt online is lehet intézni, bár a Google-val fordított "Oka a kérését?" jelentésére nehéz rájönni. 

Az ingyenes szolgáltatások közt szerepel a konyhatervezés, ahol szakképzett eladók segítenek pontosan kitalálni, mit hová érdemes és javasolt tenni, és hogy lesz a legpraktikusabb a konyha. A leendő vásárlók egy 3D-s tervet is kapnak, hogy kiderüljön, hogy fog kinézni a leendő konyha.

A bútorok bármilyen textillel illetve bőrrel is kérhetőek, nem csak a kiállított színben elérhetőek, ehhez érdemes megnézni az egyes osztályokon kitett anyagmintákat. Ezekre a bútorokra kicsit többet kell várni, akár 6-8 hetet, hiszen egyedileg kell legyártani azokat, de jó hír, hogy általában ezek nem felárasak.

Az apróságok, vagy kiegészítők, amire az Ikeában sok pénzt el lehet költeni, nincsenek olyan mennyiségben jelen, mint gondoltuk volna, de ennek ellenére számos kiegészítőt lehet kapni, egyáltalán nem szegényes a választék, csak nincs mondjuk 15 féle fogkefetartó. Az árak közt van olyan, amire felvontuk a szemöldökünket, de nagyon sok a jó ár-érték arányú termék, és bár kisebb számban, de a letisztult északi dizájn is képviselteti magát. Ócskának egyáltalán nem mondanánk 

Oszd meg másokkal is!
Mustra