A magyarok tudnak jófejek is lenni!

Ez mondjuk nem is kétséges, ám néha minket is elfog a kétség. Ám most kiderült, nem csak a menekülteknek juttatunk el adományt, hanem a magyar rászorulóknak is adunk. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi gyűjtése során a Tesco, az Auchan, a METRO, a Penny Market és áruházakban gyűjtöttek tartós élelmiszereket, és egyetlen hétvége alatt 65 millió forintnyi tartós élelmiszer gyűlt össze, körülbelül 5000 önkéntes, köztük az akció fő támogatójának, a CIB Banknak közel 250 munkatársának segítségével. Idén több mint 40 000 ezer csomagot állítanak össze az Élelmiszerbank munkatársai az élelmiszerüzletekben átadott adományokból. A jótékonysági akció során aktív szerepet vállaltak a Centrál Színház színészei is, akik közül többen már évek óta magánemberként is részt vesznek a gyűjtésben. A 156 áruházban gyűjtött élelmiszer 381 888 adag étel elkészítésére lesz elegendő. A Tesco pedig még 15 millió forintot is adományozott az Egyesületnek. 

A 65 millió forintnyi adomány 27 százalékkal több, mint tavaly, számszerűsítve 10 082 db konzerv, 35 134 kg cukor, 39 716 kg liszt, 16 803 kg tésztaféle, 10 693 l tartós tej és 8 860 kg édesség és 15 276 l étolaj gyűlt össze. Az adakozók a legkisebbekre is gondoltak: 1 986 kg bébiételt ajánlottak fel a rászoruló gyermekek számára. 

A Tesco és az Élelmiszerbank a karácsonyi gyűjtés mellett egész évben közösen dolgozik az élelmiszerfelesleg hatékonyabb felhasználásáért,erről korábban írtunk is. A 2013 óta tartó együttműködés kezdete óta az áruházlánc eddig összesen közel 580 tonna még fogyasztásra alkalmas élelmiszert adott át az egyesületnek, amellyel közel 300 000 nélkülöző ellátását segíti napi szinten.

Infografika Tesco Kis karacsony nagy segitseg

Ha erről lemaradt volna, de adhatnékja van, a Pólus Centerben az SOS Gyermekfalvak számára szerveznek jótékonysági gyűjtést: idén a jótékonyságot szimbolizáló impozáns fenyőfa közös feldíszítésére invitálják a látogatókat. A dekoráláshoz szükséges díszek becsületkassza elven vásárolhatóak meg, a szervezők a teljes befolyt összeggel az SOS Gyermekfalvakat támogatják. Az akció december 1-től 23-ig tart, az adakozni és díszíteni vágyókat az áruház nyitvatartási idejében, az adventi vasárnapokon is várják a Pólus jégpályája előtt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra