LÁJFHEKK

Hangelnyelő színes falakkal nem mennek egymás agyára a kollégáival

2015. november 17., kedd 14:20

Ha ön is egyterű irodában dolgozik, akkor tudja, hogy megvannak az előnyei és a hátrányai is. Az előnye, hogy mind együtt vannak, az információáramlás gyorsabb, a csapat is jobban összetart. A hátrány, hogy a hangzavar sokszor elkerülhetetlen.

Az egyterű irodák nagy hátulütője az, hogy nagyon nehéz bennük „elvonulni”. Akkor is önnel vannak a kollégák, a háttérzaj, a beszédük, az az alapzaj, ami egy ilyen helységnek alapeleme, amikor koncentrálna, vagy fontos hívása van. Ez pedig kifejezetten zavaró tud lenni, és eddig nem is nagyon lehetett tenni ellene. Stefan Borselius tervező ezt ismerte fel, és közös munkába kezdett az Abstracta nevű, irodai kiegészítőket gyártő vállalattal, és megalkották a Domo-t – számolt be munkájukról a Coolthings.

Gyakorlatilag nagyobb táblákból álló rendszerről van szó, mely a hangot nyeli el. Az egyik felén szövettel bevont, több színben és kivitelben is készült eszközök ráadásul mágnesekkel összekapcsolhatóak, így a telepítésük során nem kell nagyon feldúlni az irodát.

3 formában képzelte el a gyártó a Domo-t. Az első saját állványokon áll, és saját kis boxot választ le a dolgozó számára. Az asztalt három oldalról határolja, így a hangokat nagymértékben képes kiszűrni.

Kép: abstracta.se
Kép: abstracta.se

Másmilyen elrendezés esetén elég csak az asztal egyik oldalára felerősíteni a panelt, egy viszonylag nyugodtabb irodában ezzel már tökéletesen elegendő szűrést lehet elérni.

Kép: abstracta.se
Kép: abstracta.se

Ha tökéletes eredményre törekszik, akkor a falakat is burkolhatja a Domo-val, hiszen a paneleket bárhová fel lehet erősíteni, ezzel a megoldással pedig az irodai hangok nemcsak ön körül, hanem az egész helyiségben hatékonyabban nyelődhetnek el.

Kép: abstracta.se
Kép: abstracta.se

Egy apróbb probléma azért adódhat a fallal kapcsolatban. A szép, több színben is választható szövet borítás szinte könyörög azért, hogy a dolgozó teleaggassa mindenféle dekorációval, jegyezetekkel, kiegészítőkkel - ez pedig rontja az eredeti funkciót. Így sajnos az egyedi munkakörnyezet kialakítása a Domo esetén nagyjából a szín kiválasztásában ki is merül.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta