Menő vagy ciki a diótörő óra?

Ki gondolta volna, hogy a 21.században még ekkora kereslet van az otthoni diótörőkre, de úgy tűnik, hogy tévedtünk. Tavaly a londoni székhelyű tervező, Roger Arquer értelmezte újra a szerszámot, aki akkor puha szilikon fejjel látta el kalapácsra emlékeztető termékét. Ezúttal pedig egy lengyel dizájn stúdió, a Poorex látott fantáziát a hasznos eszközben, Arquerhez hasonlóan ők is egy meglepő csavarral dobták piacra diótörőjüket. – írja a designboom.com.

A nagyobb méretű diók is beférnek az órába.
A nagyobb méretű diók is beférnek az órába.poor.pl

A márka ugyanis egy hagyományos óraként is funkcionáló diótörőt dobott piacra, aminek működése pofonegyszerű, a fából készült óra belsejében kell elhelyezni a diót, majd rácsavarni a fogantyút, ami könnyűszerrel szétroppantja azt. Azt sajnos nem tudjuk, hogy hogyan bírja az óraszerkezet a diótörést, de mindenesetre az ötlet szerethetőnek tűnik. Még ha értelme nem is nagyon van.

poor.pl

A magyarázat talán abban rejlik, hogy a tervezőknek a fajátéknak tűnő használati tárgyak a dilije, és nem is ez az első agyszüleményük, készítettek már bükkfából készült csapdugó tartót, cipőkefét, illetve klasszikus fotós állványra emlékeztető lámpakollekciót is. A többi ötletes tárgy mellett a diótörő órát is beszerezheti a webáruházukban, ahol 25 dollárt, azaz 6972 forintot kérnek egy darabért. Ön mit gondol a (megfelelő személy esetén akár karácsonyi ajándéknak is kiváló) óráról: menő a funkciók ilyen játékos párosítása, vagy inkább ciki egy ilyen haszontalan apróság a lakásban? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek