LÁJFHEKK

Menő vagy ciki a diótörő óra?

2015. november 14., szombat 20:43

Ki gondolta volna, hogy a 21.században még ekkora kereslet van az otthoni diótörőkre, de úgy tűnik, hogy tévedtünk. Tavaly a londoni székhelyű tervező, Roger Arquer értelmezte újra a szerszámot, aki akkor puha szilikon fejjel látta el kalapácsra emlékeztető termékét. Ezúttal pedig egy lengyel dizájn stúdió, a Poorex látott fantáziát a hasznos eszközben, Arquerhez hasonlóan ők is egy meglepő csavarral dobták piacra diótörőjüket. – írja a designboom.com.

A nagyobb méretű diók is beférnek az órába.
A nagyobb méretű diók is beférnek az órába.
Fotó: poor.pl

A márka ugyanis egy hagyományos óraként is funkcionáló diótörőt dobott piacra, aminek működése pofonegyszerű, a fából készült óra belsejében kell elhelyezni a diót, majd rácsavarni a fogantyút, ami könnyűszerrel szétroppantja azt. Azt sajnos nem tudjuk, hogy hogyan bírja az óraszerkezet a diótörést, de mindenesetre az ötlet szerethetőnek tűnik. Még ha értelme nem is nagyon van.

Fotó: poor.pl

A magyarázat talán abban rejlik, hogy a tervezőknek a fajátéknak tűnő használati tárgyak a dilije, és nem is ez az első agyszüleményük, készítettek már bükkfából készült csapdugó tartót, cipőkefét, illetve klasszikus fotós állványra emlékeztető lámpakollekciót is. A többi ötletes tárgy mellett a diótörő órát is beszerezheti a webáruházukban, ahol 25 dollárt, azaz 6972 forintot kérnek egy darabért. Ön mit gondol a (megfelelő személy esetén akár karácsonyi ajándéknak is kiváló) óráról: menő a funkciók ilyen játékos párosítása, vagy inkább ciki egy ilyen haszontalan apróság a lakásban? Szavazzon!

799 szavazat 790 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta