LÁJFHEKK

Galériaággyal teret spórol és kuckót nyer

2015. november 12., csütörtök 20:07

Viszonylag ritka az probléma egy lakás berendezésekor, hogy túl sok a rendelkezésre álló tér. Sokkal jellemzőbb, hogy azzal szembesül a lakó, hogy mondjuk egy ágy mellé már mást nem tud beszuszakolni a szobába, így pakolásra marad a nappali, a konyha, vagy az előszoba. Ez azonban nem lehet megoldás, ha rendezett lakást szeretnénk, vagy ha mindenképp az adott szobában van szükség extra térre. Elvégre a gyerek például nem tanulhat folyton az ágyon ülve - főleg, ha írnia is kell -, és a nappali vagy a konyhaasztal sem lehet állandó megoldás erre. Ilyenkor érdemes felemelni az ágyat és berendezkedni alatta.

Kényelmes és takarékos

A galériaágy olyan megoldást jelenthet ebben az esetben, amivel mindenképpen érdemes számolni. A nagyobb bútoráruházakban készen is kapható ez a variáció, sőt, akár franciaágy méretben is elérhető.

Nagy előnye, hogy az alvást nem teszi kényelmetlenné, hiszen az ágyban azért egy normál belmagasságú térben is fel lehet ülni (a klasszikus, belvárosi belmagasságoknál pedig akár bulizni is lehet odafent). Tény, hogy mivel nem valódi galériáról van szó, cserébe az alatta lévő területen nem lehet teljesen kiegyenesedni (legalábbis egy felnőttnek), de ha például ide kerül az íróasztal, akkor ez sem jelent gondot. Ha pedig a térben a szekrény elhelyezése volt a probléma, akkor az alsó dolgozósarok vagy kuckó helyett akár gardrób is kialakítható, ami olyan kényelmet biztosít, aminek az előnyeit nem is ecsetelnénk.

A gyerekek ráadásul külön nagyon élvezik a létrás-kuckós megoldásokat, bár kisebbeknek, hogy le ne szédüljenek félálomban a vékony fokokról, érdemes olyan verziót választani, mely létra helyett lépcsővel rendelkezik. Igaz, ez nagyobb helyet foglal, de biztonságosabb rajta a közlekedés is.

És nem csak gyerekeknek

A galériaágyak franciaágy méretben is kaphatóak, ami egyértelművé teszi, hogy felnőttek számára is ideális megoldás lehet. Igaz, ez inkább huszonévesek esetében reális, mint negyven felett, mindenesetre a lehetőség adott.

„Ha natúr fa anyagból készült ágyat választ, akkor bármilyen színre festheti, akár minden elemét más-más színre. Tehet az ágy alá világító füzért, ami az ágy alatti részen klassz hangulatot ad. Bekerülhet ide kisebb kanapé vagy babzsák, de akár egy függesztett fotel is. A lábak közé szerelhet polcokat térelválasztónak, plusz így extra tároló helyhez jut. Az ágykeret alsó síkjára szerelt függönyökkel kuckóssá teheti az ágy alatti teret, sőt ezeket behúzva teljesen szeparálhatja ezt a részt, ha pl filmezne a babzsákban fekve egy tabletről” – mondja Zsoltai Tünde lakberendező, látványtervező.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta