LÁJFHEKK

A holland dizájnhét a jövő nagy eseményeire fókuszál

2015. november 11., szerda 19:24

A luxusplázákba zsúfolt pekingi dizájnhét után a napokban véget ért a 14. alkalommal megrendezett Holland Design Hét is (DDW) Eindhovenben. A kilenc napos rendezvényt pedig minden eddiginél sikeresebbnek tudják be a szervezők: a csaknem száz helyszínen zajló dizájnhéten 2500 tervező mutatta be munkáit, az eseményre pedig a becslések szerint rekordszámú, 275 ezer látogató érkezett a városba.

„Az idei rendezvény célja, hogy bemutassa és megünnepelje a tervezők fantáziáját. Ezért is lett a 2015-ös designhét szlogenje a „What if...” (Mi lenne ha...). A dizájnerek többek között azon gondolkoztak el a tervezés során, hogy miként fogunk élni és együtt élni a jövőben. Ezért vették a bátorságot, hogy mindent megkérdőjelezzenek, válaszokat keressenek a már meglévő formákra, hogy azok egyfajta innovációs alapként szolgáljanak majd a jövőben. Ez mind azt mutatja, hogy nem vagyunk elégedettek a jelenlegi állapotunkkal, továbbra is alternatív válaszokban és megoldásokban gondolkodunk” – mondja a holland designhét igazgatója, Martijn Paulen.

A rendezvény kiemelt programjai között szerepelt az eindhoveni Design Academy végzőseinek showja, itt adták át az éves Dutch Design Awardsot, de népszerű volt a látogatók körében a Klokgebouw művészeti galéria tárlata, valamint a Delft és a Twente egyetemek diákjainak kiállítása a technológia jövőbeni szerepéről. Utóbbi például olyan kérdéseket feszegetett, hogy mi történik akkor, ha a technológiát is az egyik őselemünknek tekintjük majd a jövőben.

A BioArt Laboratories tervezői olyan mindennapi és kevésbé hétköznapi problémákra keresték a választ, mint az egészségügy vagy az iparosodás, a tervezőként, filozófusként és tudósként is ismert Koert van Mensvoort a jelenlegi menekültkérdések vonatkozásában szentelt figyelmet az általa létrehozott új természetvédelmi mozgalomnak, míg Rianne Makkink és Jurgen Bey az oktatás fontosságára koncentráltak a munka során. Kattintson a galériára és nézze meg,  milyen érdekességekben gondolkodtak a kreatívosok Hollandiában!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta