Nézzen be a Nagy Gatsby rendezőjének villájába!

Megválik látványos darlinghursti otthonától a Moulin Rouge!, a Nagy Gatsby illetve a Rómeó+Júlia című kasszasikerek rendezője, Baz Luhrmann. A filmrendező feleségével, a többszörösen díjazott jelmeztervezővel, Catherine Martinnal vette a családi birtokot még 2006-ban, ekkor 10 millió dollárért jutottak hozzá a több száz négyzetméteres ingatlanhoz valamint a hozzá tartozó zöldterülethez – írja a soha vissza nem térő lehetőségről a buzzfeed.com.

Az 52 éves ausztrál filmrendező filmjeinek hatásvadász képi világát idéző családi ház eladását a Sotheby International két ingatlanosára, Michael Pallierre és Harriet France-re bízták. A vásárlás óta zajlott felújítások, valamint a medence bővítése miatt 16 millió dollárt kérnek a nem mindennapi belső térrel ellátott ingatanért. Az olaszos stílusú kúria egyébként egy 1880-as években épült viktoriánus kastély, amely először Edward Chisholm tulajdonában volt, aki 1908-ban adott túl rajta, így került Sydney egykori polgármesterének, a később fakereskedésből élő Sir Allen Taylor és felesége, Adela Taylor tulajdonába, majd évekkel később patinás pszichiátriai intézet, a Wootten Magánkórház lett az épületből.

Luhrmann és neje azért döntött az eladás mellett, mert munkájuk nagy része New Yorkhoz köti őket, így Sydneyben inkább csak egy kisebb lakást tartanának fenn. „Soha nem hagynánk el Ausztráliát, de a főállásunk jelenleg New Yorkban van, és ott szeretnénk állandó iskolai létet biztosítani a gyermekeink számára” – olvasható a pár nyilatkozatában. Kattintson a galériára és nézze meg, milyen tágas, világos helyen és pompás díszletek között élt a filmrendező. Luhrmann egyébként jelenleg egy olyan Netflix-sorozaton, a The Get Down-on dolgozik, ami nem is állhatna távolabb a képeken látott stílustól: a hip-hop kultúra születését mutatja be a hetvenes években.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek