LÁJFHEKK

Nézzen be a Nagy Gatsby rendezőjének villájába!

2015. november 10., kedd 09:29

Megválik látványos darlinghursti otthonától a Moulin Rouge!, a Nagy Gatsby illetve a Rómeó+Júlia című kasszasikerek rendezője, Baz Luhrmann. A filmrendező feleségével, a többszörösen díjazott jelmeztervezővel, Catherine Martinnal vette a családi birtokot még 2006-ban, ekkor 10 millió dollárért jutottak hozzá a több száz négyzetméteres ingatlanhoz valamint a hozzá tartozó zöldterülethez – írja a soha vissza nem térő lehetőségről a buzzfeed.com.

Az 52 éves ausztrál filmrendező filmjeinek hatásvadász képi világát idéző családi ház eladását a Sotheby International két ingatlanosára, Michael Pallierre és Harriet France-re bízták. A vásárlás óta zajlott felújítások, valamint a medence bővítése miatt 16 millió dollárt kérnek a nem mindennapi belső térrel ellátott ingatanért. Az olaszos stílusú kúria egyébként egy 1880-as években épült viktoriánus kastély, amely először Edward Chisholm tulajdonában volt, aki 1908-ban adott túl rajta, így került Sydney egykori polgármesterének, a később fakereskedésből élő Sir Allen Taylor és felesége, Adela Taylor tulajdonába, majd évekkel később patinás pszichiátriai intézet, a Wootten Magánkórház lett az épületből.

Luhrmann és neje azért döntött az eladás mellett, mert munkájuk nagy része New Yorkhoz köti őket, így Sydneyben inkább csak egy kisebb lakást tartanának fenn. „Soha nem hagynánk el Ausztráliát, de a főállásunk jelenleg New Yorkban van, és ott szeretnénk állandó iskolai létet biztosítani a gyermekeink számára” – olvasható a pár nyilatkozatában. Kattintson a galériára és nézze meg, milyen tágas, világos helyen és pompás díszletek között élt a filmrendező. Luhrmann egyébként jelenleg egy olyan Netflix-sorozaton, a The Get Down-on dolgozik, ami nem is állhatna távolabb a képeken látott stílustól: a hip-hop kultúra születését mutatja be a hetvenes években.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta