LÁJFHEKK

Csak Kolozsvárig kell mennie, ha megnézné ezt a steampunk kocsmát

2015. november 5., csütörtök 18:46

Még H.R.Gigernek is tátva maradt volna a szája attól a kolozsvári kávézó-kocsmától, amit nemrég a 6th Sense Interiors két belsőépítésze, Alexandru Tohotan és Zelenyák Zoltán tervezett meg. Bár azt nem tudni, hogy az Enigma Cafe néven futó bárban is ilyen méregdrága steampunk kávéfőzőkkel főzik e le a kávét, de a mozgó kinetikus szobrok és az azt körülvevő látvány valószínűleg enélkül is ámulatba ejti az ide betérő vendégeket.

A világ egyik legmenőbb steampunk bárjában többek között olyan, a hagyományostól eltérő, színházszerű élményben lehet része a vendégeknek, mint például a folyamatos mozgásban lévő gigantikus óra, a mennyezetről lelógó fém virágok és madarak vagy a gázálarcos robotbiciklis. – írja a boredpanda.com a nem mindennapi kocsmáról, mellyel az idő és mozgás előtt kívántak tisztelegni a tervezők.

A kellő fantáziával megáldott tervezőknek egyébként nem ez az első említésre méltó alkotásuk, hasonlóképpen az alternatív steampunk vonalat követi a tavaly átadott kolozsvári Joben Bistro valamint a tengeralattjárók világát idéző Submarine Pub is, tehát akár azt is mondhatjuk, hogy ezzel a három kocsmával a Budapesttől körülbelül 400 kilométerre található város steampunk kocsma nagyhatalom lett az elmúlt években.Kattintson a videóra és csodálkozzon rá a látványos őrületre!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta