LÁJFHEKK

Mi olyan érdekes két ellopott székben, hogy a rendőrség nyomoz utánuk?

2015. október 30., péntek 20:34

Különös bűnügy borzolja a kedélyeket az oklahomai Bartlesville-ben: a napokban két igencsak értékes, Frank Lloyd Wright által tervezett széktől szabadították meg a Price Tower szállót. Az ügy külön érdekessége, hogy magát az épületet is a világhírű építész tervezte 1952-1956 között, ráadásul a 67 méter magas torony rajta van az UNESCO várólistáján, tehát 2016-ban nagy eséllyel a Világörökség részévé is választhatják.

A bartlesville-i Rendőrkapitányság felügyelője szerint senki nem sérült meg a rablás során, de a tettest egyelőre még keresik. –írja a curbed.com.A szék ugyanis meglehetősen értékes, 2014 decemberében két hasonló, szintén a Price Towerből megfújt bútorért 10.160 és 11.250 dollárt (kb.2.8-3.1 millió forint) adtak a lelkes műgyűjtők a feketepiacon. De van olyan oldal is, ahol 65 ezer dollárt, azaz körülbelül 18.4 millió forintot kérnek a dizájner székért.

A Price Towerre egyébként érdemes rákeresni az Instagrammon, az építészet és bútor rajongók ugyanis előszeretettel zarándokolnak el Oklahomába azért, hogy legalább egy éjszakát eltöltsenek Frank Lloyd Wright felhőkarcolójában, ahonnan lelkesen posztolnak képeket az oldalra. Az august85 néven futó felhasználónak köszönhetően például megtudtuk, hogy ennyire pöpec a berendezése a szobáknak:

Így néz ki a 19 emeletes szálloda előcsarnoka:

Price Tower lobby. #FLW #PriceTower #architecture #mural #genius #bartlesville #oklahoma #roadtrippin

Sarah Singleton (@sarahjanesingleton) által közzétett fénykép,

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta