LÁJFHEKK

Bogarakkal kidekorált szoba: menő vagy ciki?

2015. október 17., szombat 16:03

Bár a közelgő Halloweenre is készíthette volna legújabb munkáját Jennifer Angus, de a wisconsini egyetem professzora egy egészen más alkalomból látott neki a projektnek. A rózsaszín "bogárszoba" ugyanis a washingtoni Smithsonian American Art Múzeumban található Renwick Galéria újranyitásának apropóján készült. Az épületrészt két éves felújítást követően november 13-án nyitják meg újra a nagyközönség előtt, a felfrissült tárlaton pedig kilenc kortárs művész mutatja be nagyszabású vagy éppen inkább hagyományos stílusú munkáját a csoda témakörében.

Bogarakkal kidekorált fal a múzeumban.
Bogarakkal kidekorált fal a múzeumban.
Fotó: facebook.com/jenniferangusartist

A számos díjjal kitüntetett Jennifer Angus „In The Midnight Garden” című feltűnő installációja mellett várhatóan senki nem megy majd el szó nélkül, mivel a program kiemelt művészeként kezelt Angus 5000 darab, Délkelet-Ázsiában begyűjtött bogárral dekorálta ki az első ránézésre otthonos, viktoriánus stílusú tapétával borított termet – írja a Designboom.com. A precíz munkát követelő végeredmény egy hátborzongató, színjátszós, zöld, élénk kék és gyöngyház színekben pompázó fal lett, amelyen a spirális és geometrikus minták mellett a koponyák is helyet kaptak.

Ezek nem 3D nyomtatott bogarak. Nemrég még Ázsiában repkedtek.
Ezek nem 3D nyomtatott bogarak. Nemrég még Ázsiában repkedtek.
Fotó: facebook.com/jenniferangusartist

Persze nem a művésznő az egyetlen, akit megérint a legtöbb ember számára taszító bogár téma, a magyar tervezőként és képzőművészként ismert Kiss Miklós például már 2011 óta készíti aranycsótányait, a rovarépítészként emlegetett francia származású Hubert Duprat pedig a tegzeslégy lárváit használja fel ékszerei előkészítéséhez. Kíváncsiak vagyunk, hogy a tervezőnő, az előző projektjeihez hasonlóan ezt a bogár installációt is kinyomtatja-e majd tapéta formátumban, de addig is szavazzon! Menő bogarakkal kidekorálni a falat vagy inkább cikinek és undorítónak találja még a gondolatot is?

1559 szavazat 607 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta