LÁJFHEKK

Íme a polc, ami a könyvtárával együtt nő

2015. október 12., hétfő 13:17

Ha legalább egyszer előfordult már önnel, hogy bútorvásárlásnál azon görcsölt, mi van, ha költöznie kell és oda már nem passzol majd az új darab, akkor van egy jó hírünk. A japán Nendo bútor dizájnstúdió az orosz matrjoska babákra emlékeztető koncepcióval állt elő: olyan polcot alkotott meg, amit akár a kétszeresére is "nagyíthatunk" egyetlen mozdulattal – írja a FastCompany.

Nekünk először az jutott eszünkbe erről a polcról, hogy milyen jópofa, ha valaki megveszi és mondjuk a könyvállományával együtt "növeszti". Ilyesmire utal a Nest elnevezés is, hisz egy otthonteremtő pár kiválóan tudja használni a két külön könyvállományuk egybeolvasztására. Első látásra pedig meg sem mondanánk, hogy pár pillanat alatt, egyetlen könnyed széthúzással akár duplájára növelhető a pakolófelülete – és fordítva. A tervezők szénrostot használtak hozzá alapanyagként, így a bútor akkor is bírja a terhelést, ha szirupos női regények helyett vaskos lexikonokkal pakolná meg.

A Nest a 2015-ös Dizájn Fesztiválon tűnt fel Londonban, széthúzva 1,3 méter széles, összetolva pedig ennek a fele. A főbb lépéseket a képünkön látja, ha még többet látna belőle, akkor kattintson ide!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta