LÁJFHEKK

Az ön dízeles autója is jobban szennyezi a környezetet a kelleténél?

2015. október 10., szombat 16:19

Néhány hete robbant ki az a világméretű botrány, mely során kiderült, hogy a Volkswagen-csoport és talán más gyártók is meghamisították a dízeles autók károsanyag-kibocsátásának adatait. Az ügyben több márka több típusa is érintett lehet az ügyben, és a VW-csoport elindította a márkák oldalain a keresési funkciót, amivel leellenőrizheti, hogy a gépkocsija is érintett-e. 

Európában több mint 3,6 millió Volkswagen lehet érintett abban a balhéban, mely szerint egy csalós szoftver manipulálja benne a kibocsátás adatait. Egészen eddig senki sem tudta, hogy az ő autója konkrétan érintett-e az ügyben, azonban mindezt a cégcsoport oldalain most egy egyszerű módszerrel ki lehet deríteni. A 17 betű és számjegy kombinációjából álló alvázszámot az autó kézikönyvében, vagy a szélvédőre helyezett matricán és a forgalmiban lehet megtalálni és a Volkswagen tulajdonosoknak ide, Audi tulajdonosoknak ide, Seat tulajdonosoknak ide, Skoda tulajdonosoknak pedig ide kell bepötyögni és azonnal kiderül, hogy az autója károsanyag-kibocsájtása magasabb-e annál, mint ahogyan gondolta.

Fotó: Seat

Azt minden márkakereskedés hangsúlyozza, hogy aggodalomra semmi ok, mindez nem befolyásolja az autó működését, tehát ha érintett is az ügyben, ne aggódjon, "csak" a környezetet szennyezi. Amíg helyre nem állítják a problémát, aminek menetéről a szervizeknél és márkaképviseleteknél tud érdeklődni, bár arról is szóltak hírek, hogy az 1,6-os motortípusnál a probléma orvoslása kissé nehézkesebb és drágább mint ahogy elsőre gondolták. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta