Venne használt, de nagyon olcsó szempillaspirált?

Biztos önnek is halomban állnak otthon a bontatlan vagy megbontott, de már rég nem használt sminkcuccai. Néha megpróbálja elajándékozni őket baráti körben vagy csak simán hagyja, hogy lejárjon a szavatosságuk és kidobja őket. Van azonban egy jó hírünk, ha szeretne egy kis pénzre szert tenni (hogy legalább egy része visszajöjjön a vételárnak): a Glambot nevű oldalon megveszik a használt piperecuccait, majd az eredeti árnál jóval olcsóbban továbbadnak rajta – olvasható a Springwise oldalán.

Az egész azzal kezdődik, hogy 20 használt terméket el kell küldeni a Glambotnak, ahol aztán minden egyes darabot bevizsgálnak, fertőtlenítenek, majd újracsomagolnak. A kifizetés összege több mindentől függ: a típustól, a márkától és természetesen attól is, hogy mekkora részt használtak el a kencéből. Valószínűleg önben is felmerült, hogy mennyire steril egy kipróbált szempillaspirált vagy rúzst venni idegen emberektől, a Glambot viszont hangsúlyozza, hogy többkörös fertőtlenítési folyamatuk van (beleértve a hővel és alkohollal történő kezelést is). 

Ehhez kapcsolódik a DailyMail augusztus végi cikke is, ahol szakértőket kérdeztek meg, valóban biztonságos-e ez az eljárás. Egyhangúlag azt mondták, hogy nem, hiszen ha 90 százalékosan meg is tudják tisztítani a termékeket, soha nem tudhatjuk, hogy abban a maradék tízben mi marad. A BeautyStatnál dolgozó Ron Robinson szerint rizikófaktor az is, hogy sok esetben nem derül ki, meddig tart a termék szavatossági ideje. Mivel a legtöbb terméken nincs konkrét dátum, csak az, hogy hány hónapig jó a felbontás után, így az egész rendszer nyomonkövethetetlen.

Azt hiszi, a sminkcuccokon nem lehetnek olyan veszélyes baktériumok? Van egy rossz hírünk: a szakértők több terméket is bevizsgáltak, az egyik rúzson pedig meningitist találtak (ami agyhártyagyulladást is okozhat), az ellenőrzés alá vetett pirosító pedig vérmérgezést is okozhatott volna.

Glambot.com

Ami jó hír, hogy hozzánk is szállítanak: 90 dollár (25 ezer forint) felett ingyenesen, alatta pedig 10 dollárért, tehát alig 3 ezer forintért. Ha eladna, de nem akar a külföldi postával szórakozni, itthon is próbálkozhat az aukciós portálokkal, sőt: a Krémmániának pár hónappal ezelőtt indult el az „eladó” rovata, ahol a tagok megszabadulhatnak a saját cuccaiktól. Ezeket azért érdemes vásárlás után és használat előtt jó alaposan fertőtleníteni – igaz, szempillaspirált még három évnyi alkoholban áztatás után sem használnánk más után.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek