Így néz ki egy szupermenő pesti levesező!

Naná, hogy a bulinegyed kellős közepén, a Kazinczy utcában kapott helyett Budapest egyik legfelkapottabb japán levesezője, a Ramenka, melyet a Numbernow tervezői, Lengyel Márton, Vízkelety Rita és Varga Noémi álmodtak meg a kínai származású tulaj felkérésére a belvárosban.- hívja fel a figyelmet az új építésű társasház földszintjén helyet kapott rámenezőre az Építészfórum.hu.

Bujnovszky Tamás / numbernow.org

„Az üzlettér belső elrendezése jól követi a távol-keleti hagyományokra építő, világszerte hódító hasonló levesezők építészeti mintáját: hosszú asztaloknál, egymás mellett ülnek a vendégek, illetve fontos szerepe van a konyhával szinte teljesen egybenyitott pultnak, ahol a szakács közvetlenül ki tudja adni az elkészült levest. A helyiség közepén végighúzódó hosszanti, nagyon leegyszerűsített szerkezetű, de mintázatban, rétegekben gazdag nyersfa nagyasztalnál a vendégek egymással szemben ülhetnek. A vendégtérben a nyersfa és transzparens elemek dominálnak, egyik falon mindez egy nagy, de nem súlyos látszóbeton felületben végződik.”

Bujnovszky Tamás / numbernow.org

„A mellékhelyiséget tolóajtóval egyfajta rizsfal hatású, részben transzparens elem választja le az amúgy egyterű vendég- és konyhatértől. A konyhában a vendég szeme láttára zajlik az összes folyamat, a vendégtér színárnyalatai pedig akadály nélkül folytatódnak itt is, a fehér falakkal a gépészet szürke fémes világa folyik össze” – mutatja be a kortárs japán építészethez igazodó minimalista teret Bán Dávid. A kreatív stúdiónak egyébként nem ez az első ismert projektje, az ő nevükhöz fűződik többek között az ötödik kerületi Nanushka butik,a Nomuri, a Hello Baby valamint az Ankert kialakítása is. A budapestiek körében hamar közkedvelté vált rámenezőről, annak étlapjáról és árairól ide kattintva tudhat meg többet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra