Se nem üvegház, se nem istálló, csak a legmenőbb ház a környéken

2009-ben készült el az a ház, ami első ránézésre olyan  mint egy nagy piros istálló, második ránézésre mint egy óriási üvegház, miközben egy trendi lakás, amit úgy alakít a tulajdonosa, ahogyan csak szeretne. A dRMM csoport által tervezett kétszintes ház külseje ugyanis lehet fedett, vagy éppen üveg, sőt szabadtéri is. Az egész csak azon múlik, hogy a tulajdonos hogyan mozgatja a külső borítást. 

A számos díjat nyert angliai ház alapkoncepciója az volt, hogy a tulajok tudjanak kikapcsolódni, élvezhessék a látnivalókat, miközben a kertjükben és az üvegházukban bármit megtermeszthetnek, a házuk pedig egyáltalán nem lóg ki a környék farmépületei közül. Azaz mégis, hiszen a külső szerkezetét motorral lehet vezérelni. Nem csak a  tető, de a falak is mozgathatóak egy hosszú sínen, így ház két része közötti kis udvarból egy gombnyomásra lehet akár belső tér. A szabadtéri kádról sem kell lemondani esőben vagy hidegben, egyszerűen odébb kell mozgatni a paneleket. 

Alex de Rijke, Ross Russell / drmm.co.uk

A ház szerkezete három részből áll, a garázs természetesen különálló kis épület. A főépületben találéható maga a lakrész, ami középen helyezkedik el, mellette a vendégeknek kialakított rész és egy szabadtéri úszómedence is kalakításra kerülhet, amit szintén védhet a mozhatható panel. 

Alex de Rijke, Ross Russell / drmm.co.uk
Oszd meg másokkal is!
Mustra