10+1 festési tipp

Festeni jó. Néha lassabb, néha gyorsabb folyamat, de az biztos, hogy sok mindent fel lehet újítani festéssel. Legyen szó viszont chalk paintről vagy csempefestésről, esetleg a régies hatást elérő vazelines festésről, mindig akadnak dühitő részletek, ami miatt várni és vacakolni kell. Szerencsére egy svéd lakberendezési újság, a Sköna Hem összegyűjtött néhány olyan ötletet, amikről csak az jut eszünkbe, hogy miért nem nekünk jutottak eszünkbe!

1. Ha kiönti a festéket egy tálba, azt húzza be előtte fóliával, vagy kösse zacskóba, hogy kevessebbet kelljen takarítani. Ez főleg akkor érdekes, ha nem vízoldékony festéket használ, hanem oldőszerest.

livelovediy.com, 2littlesuperheroes.com

2. Az ecset lehúzásához a legjobb megoldás, ha egy vékonyabb drótot, vagy akár vállfát felvág, és odaerősít a dobozhoz, hogy könnyen le tudja róla húzni a felesleges mennyiségű festéket. Ugyanez állítólag működik nagyon vastag és erős gumival is.

familyhandyman.com

3. A festéskor a legjobb, ha a hengerrel W alakban halad, így lesz egyenletes a falfelület. 

familyhandyman.com

4.Ha a radiátor mögött kell lefestenie egy területet, esetleg nem tudja leszerelni a WC-tartályt, akkor erősítsen rá egy lapos fa- vagy műanyagdarabot egy szivacsra, amelynek a háta műanyaggal von borítva. Ilyet festékszaküzletben találhat. 

familyhandyman.com

5. Ha nincs otthon maszkolószalag, jöhet a vazelin, vagy akár a disznózsír. Igaz letakarítani rosszabb az ablakról, de némi mosogatószerrel könnyedén lejön.

inmyownstyle.com

6. A vazelin trükk ugyanilyen jól működik bármilyen apró rész esetén, amit nem szeretne lefestékezni.

sweetpickinsfurniture.com

7. Mielőtt nekiáll bármilyen szék festésének, tekerjen a lábaiba négy csavart, így sokkal könnyebben lefestheti, pláne fújhatja. 

familyhandyman.com

8. Nehezen jön le a maszkolószalag? Nem probléma. Melegítse egy kicsit hajszárítóval, majd húzza finoman le. 

familyhandyman.com

9. Ha úgy érzi, hogy a festés után jöhetne még egy kis csiszatolás, de nincs nagyon finom csiszolópapírja, akkor vegyen elő egy péksüteményes papírzacskót, és azzal dörzsölje át a felületet. 

nattybydesign.com

10. Ha az ecseteket kimosta, áztassa be egy kevés öblítőbe, hogy újra megpuhuljanak. 

11.Ha végzett, és visszazárja a dobozt, tegyen alá fóliát, vagy egy zacskódarabot. Így könnyebb lesz legközelebb kinyítni a festéket. Ha pedig a doboz tetejére tesz egy csöpp festéket, akkor azt is aonnal fogja látni, milyen szín lapul benne. 

 

 

Wendell T. Webber / realsimple.com
Oszd meg másokkal is!
Mustra