Megválasztották az év legszebb szőlőbirtokát és az év pincészetét

Még a nyár közepén indított szavazást a Bor és Piac című szaklap arról, hogy a borkedvelő közönség szerint vajon melyik az ország legszebb szőlőbirtoka 2015-ben. Az ötleten felbuzdulva mi is megszavaztattuk a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka verseny tíz döntősét, melynek összesítéséből kiderült, hogy az olvasók a monoszlói Liszkay Borkúriát, a csopaki Petrányi Pincét, valamint a mádi Holdvölgy Pincészetet tartják a legnívósabbnak. Szeptember 7-én azonban a Bor és Piac is eredményt hirdetett, melyből kiderült, hogy hivatalosan az erdőbényei Béres Szőlőbirtok és Pincészet lett a 2015-ös év legszebb szőlőbirtoka.

Íme 2015 legszebb szőlőbirtoka!
Íme 2015 legszebb szőlőbirtoka!beresbor.hu

A zsűri olyan szempontok szerint értékelte a pályázókat, mint ültetvény, pince, borház, borturizmus, borok, kommunikáció, harmónia, összkép, illetve minden zsűritag húsz pontos prémiummal jutalmazhatta az általa legszebbnek ítélt birtokot. – írja a Bor és Piac a szavazásról. Az idei évben második helyen végzett a borotai Koch Borászat, a harmadik helyezett pedig a mádi Holdvölgy Pincészet lett. Idén először választotta meg a zsűri Magyarország Legszebb Kisbirtokát is, amit ezúttal a húsz hektárnál kisebb birtokok kategóriájában a szekszárdi Fekete Borpince nyert el.

A Frittmann Borászat lett az Év Pincészete 2015-ben
A Frittmann Borászat lett az Év Pincészete 2015-benFrittmann Borászat

Augusztus utolsó hétvégéjén nemcsak az év legszebb szőlőbirtoka került kiválasztásra, hanem az Év Pincészete is, amit 2002 óta ítél oda a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége. Idén az 1996-ban alapított soltvadkerti Frittmann Borászatot érte a megtiszteltetés, a második helyen az erdőberényi Béres Szőlőbirtok és Pincészet, a harmadik helyen pedig a villányi Csányi Pincészet végzett. A jelenleg 50 hektáron gazdálkodó Frittmann János munkáját nem először ismerte el a szakma, 2007-ben az Év Bortermelőjének választották, de a számos aranyéremmel kitüntetett borász a Kunsági Borvidék elnöke, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának alelnöke illetve a Magyar Bor Akadémia alelnöke is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra