Menő vagy ciki a hipszterbölcső?

Szürke és barna színeket kapott a bölcső.
Szürke és barna színeket kapott a bölcső.Barbay Csaba - Flashback Studio / o-bjekt.com

A budapesti tervezőnek, Vági Oszkárnak köszönhetően a jövőben minden gondozott szakállú apuka és fekete szemüvegkeretes anyuka csak egyre fog vágyni: az O-bjekt Design mennyezetre felfüggeszthető bölcsőjére. Ez azért más, mint a sima gyermekágyak, mert nemcsak kényelmet és pihenést biztosít az újszülötteknek, hanem olyan nyugalomban és biztonságban is érezhetik benne magukat, mint a születésük előtt - ígéri a tervező. A stílusos formát kapott bölcső ráadásul nem akármilyen anyagokból készült, a dizájner persze csakis 100 százalékban természetes textúrákkal, gyapjúval, filccel, bőrrel illetve fával dolgozott a munka során.

„A filcet 2 rétegben külön-külön kézi megmunkálással egy sablonra feszítve, hagyományos kalapos technikával formázzuk meg. Miután az első réteg a formára került és ki lett keményítve, következik a második réteg, szinte azonos megmunkálási folyamattal. A filc kiszáradás után egy kemény, de rugalmas héjat képez. A formáról leszedve selyemfonallal, kézi varrással átvarrjuk a két réteget, hogy stabilizáljuk azok együttes mozgását."

A természetes anyagok híve a művész.
A természetes anyagok híve a művész.Barbay Csaba - Flashback Studio / o-bjekt.com

"A gyermek egy kókuszrost matracon fekszik, mely kellőképpen megtámasztja a gerincét és nyugodt pihenést biztosít számára.A természetes gyapjú filc fiziológiai tulajdonságai és a szabályos geometriai tér forma egy különlegesen nyugodt és energetikai burkot hoznak létre, mely kellemes érzést válthat ki a babákban” – olvasható Vági Oszkár leírása a hellodesign.hu oldalán, ahol azt is megtudtuk, hogy a tervező Harsányi László kalapos mesterrel dolgozott együtt a dizájner bölcsőn, aminek az árát sajnos nem sikerült megtudni, vélhetően megrendelésre dolgozik a tervező. Mi nem igazán tudjuk eldönteni, ez a darab vajon a hipszter, vagy inkábba favágószexuális szülőket célozza, de most nem is ezt kérdezzük, hanem a szokásosat: hogy vajon menő-e ilyen nagy műgondot fordítani a gyermek álmára, vagy inkább cikis módon túlspilázták a dolgot? Szavazzon!

Barbay Csaba - Flashback Studio / o-bjekt.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1692) (1729) Ciki!
Mustra