Sztárépítészek hekkelték meg az Ikea konyhabútorait

A napokban ért véget az egyik legizgalmasabb, nemzetközi tehetségekre fókuszáló kiállítás és vásár, a koppenhágai Northmodern, ahol az újonnan alapított dán márka, a Reform is felvonultatta legújabb konyhabútor kollekcióját. Ebben még nem is lenne semmi meglepő, ha a Michael Andersen és Jeppe Christensen által alapított cég nem Dánia három legnagyobb nevű építészstúdióját, a BIG-et, a Norm Architects és a Henning Larsen Architects tervezőit kérte volna fel arra, tervezzenek egy megfizethető, de mégis magas minőségű konyhabútor családot, ami feltudja venni a versenyt például az Ikea által kínált árakkal.

Koppenhága egyik leginnovatívabb kiállítása a Northmodern
Koppenhága egyik leginnovatívabb kiállítása a Northmodernnorthmodern.com

A sztárépítészekből összeverődött csapatnak köszönhetően a Northmodernre érkezők már megcsodálhatták az újragondolt bútorokat. A Big dizájnerei például egy konvencionálisnak nem mondható, fekete szövettel váltották ki és modernizálták a bútor fogantyúját, míg a Henning Larsen tervezői a hideg és a meleg anyagok összeeresztésével értek el eredményeket. A Norm kreatívosai pedig természetes, rendkívül letisztult és nyers anyagokkal kísérleteztek, azaz betonnal valamint rozsdamentes acéllal kombinálták a jól ismert furnérlapokat.

northmodern.com

„A konyha a lakásunk egyik legfontosabb helyisége, de érdekes, hogy sokan mégis figyelmen kívül hagyják a tervezés során. Az esetek többségében annyi elvárás, hogy a konyha legyen fehér és semleges - ezen szeretnénk változtatni. Már több éve kacérkodunk egy egyedi tervezésű konyha elkészítésén, de a valóságban ezek meglehetősen drágák. Innen jött az exkluzív, de mégis megfizethető és egyszerű, időtlen konyha ötlete, amit klasszikus konyhai elemek ihlettek. Ennek hatására múlt év végén elkészítettük az Ikea modulokból összeszerelt 'Basic' modellt, aminél tölgyet és fehér felületet használtunk, formájában pedig a klasszikus skandináv minimalizmus szabályait követtük" – mondja az újragondolt Ikea bútorokról a Reform alapítója. A wallpaper.com információi szerint a kollekció szeptembertől kerül az üzletekbe, az árak pedig 2000 euróról (kb. 625.739 forint) indulnak majd.

northmodern.com

Szerintem...

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek