Dobjon törülközőt a mosogatóba, jó lesz!

A lakberendezés örök és kimeríthetetlen téma, sokan azonban különösebb kreativitás és körültekintés nélkül alakítják ki azt a teret, ahol az életük nagy részét töltik. A Refinery most a Snowe társalapítójától, Rachel Cohentől mutatott be ötleteket – olyanokat, amelyek bár apróságnak tűnnek, mégis rengeteget javíthatnak a lakásán. Világítás, kávéfoltok és konyhai hackek a hajtás után!

Alakítson ki beszélgetőhelyet!

Ahelyett, hogy a bútorokat a helyiségek falához tolná annak reményében, hogy úgy majd nagyobbnak tűnik a szoba, alakítson ki beszélgetőhelyeket! Keresse meg a szoba vagy nappali középpontját és építkezzen köré. Ha szerencsés és a helyiség elég nagy, nyugodtan készítsen kettőt..

Készítsen italos polcot!

Ez az ötlet nekünk egy kicsit a Dallast juttatja eszünkbe, de ha önnek egy csomó bontott vagy bontatlan piája van otthon, hallgasson a szakértőre és ne dugdossa őket, sőt! Válasszon egy ki egy polcot és sorakoztassa fel őket – arra azért vigyázzon, hogy lehetőleg hűvös és napfénytől védett legyen a hely..

Legyenek makulátlanok a bögréi!

Bár a kávé hatása gyakran hamar elmúlik, a nyomai sokkal tovább megmaradnak. Ha éppen nincs ideje arra, hogy elmosogassa a bögréjét, csak gyorsan öblítse el, így nem lesz foltos. Amennyiben későn kapott észbe, használjon szódavizet, az segít a feloldásban.

Tim Graham / Europress / Getty

Okosan válasszon világítótesteket!

Vallja be őszintén: mennyi időt töltött a legutóbbi lámpavásárlása előtt azzal, hogy felmérje, milyen darabra is van szüksége? A legtöbben az ár és a dizájn alapján választanak, de ne tegye: gondolkodjon el azon, hogy vajon hány darab kell, és hogy milyen típusú és mekkora fényerejű égő kell beléjük. A rossz fények ugyanis nem csak a menő Instagram-fotóját, de az otthonát is tönkre tehetik.

Hackelje meg a mosogatót!

Valószínűleg önnel is előfordult már, hogy mosogatás közben beleejtett valamit a mosogatóba, ami aztán jól el is tört – pláne, ha elég mély volt a tálca. Cohen szerint erre megoldás lehet az, ha egy kisebb törülközőt teszünk a mosogató aljába.

Graphicaartis / Europress / Getty

A párnáit is mossa néha!

A lepedőt általában mindenki elég gyakran tisztítja, de ne feledkezzen el a párnákról sem. A szakértő szerint 3-6 havonta kell kimosni őket – persze csakis a címkéken található utasításokat követve. Cohen azt tanácsolja, akkor vegyük ki az ágyneműt a szárítóból, amikor már csak alig nedves és húzzuk is fel őket rögtön, így nem ráncosodik majd be az anyag.

Cserélgesse a törülközőjét!

Arra nem sok embernek van kapacitása, hogy hetente többször mossa a törülközőjét, viszont azt megteheti, hogy kettőt tart: így ha váltogatja, a következő használatig mindegyik tökéletesre szárad.

John Greim / Europress / Getty

Frissítse fel az ágyneműjét!

Ehhez Cohen egy különleges koktélt ajánl: negyedrész vodkát kell háromszor annyi vízzel felönteni, majd illóanyagot (péládul levendulaolajat) tölteni hozzá. Ezután csak egy kis szórófejes flakonba kell betöltenie és már mehet is a spriccelés!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra