Női hotelt terveznek a magyarok Dubajban

Női hotelt terveznek magyarok Dubajban - számolt be róla a Design.hu. Az egyelőre csak látványterveken létező szálloda koncepciója szerint nőknek készül, és kizárólag nők fognak benne dolgozni. Ez azért lesz jó a vendégeknek, mert a hotelen belül így nem kell majd csadort vagy abaját viselniük, ahogy egyébként kötelező lenne, ha férfiak is lennének a szállodában. Ez a vallási előírások miatt kötelező az országban nők számára nyilvános helyen, de épp ezért is léteznek például a kifejezetten nőket szállító, női sofőrök által vezetett női taxik is. A látványterveken jól látszik, hogy a külső homlokzaton egy stilizált női fej látható, aki félig leengedi a csadorját.

A tervező a Lima SSG, akik a lakóépületek mellett szállodai enteriőröket is terveznek. Marosfalvi Zoltán építész szerint a hotel azért is izgalmas, mert itt végre európai nőként tudnak majd viselkedni a vendégek. Ezt fejezi ki a szálloda már a megjelenésével, belülre pedig igyekeztek olyan extrákat is tervezni, mint az egyedi vizesüveg, amely magyar ásványvízzel lesz megtöltve.

A Ragyogó Gyöngy (Glowing Pearl) nevű hotel 8-10 éves tudatos munka eredményeként jöhet létre, mely mögött Ördög Alíz, Takács Sylvia és Madosfalvi Zoltán és persze egy csomó befektető áll. Madosfalvi közlése szerint a szálloda különböző terei eltérő designt kapnak, de érdekességük, hogy arabos jellegű, de valójában magyar motívumok is kerülnek a terekbe. Szeretnék, ha a magyar termálkultúra és gyógyvizek is helyet kaphatnának benne, a wellness részlegben például fürdősókkal fogják a vendégek különféle problémáit kúrálni.

A szálloda a Pálma-szigeteken épülne fel, ha megkapják az engedélyeket, a becsült költség 60 milliárd forint lesz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek