Hol ágy állott, most kanapé

A sűrűn lakott városokban bizony minden négyzetcentiméter számít, de a helytakarékosság és a tetszetős berendezés szinte kizárják egymást. Simon Woodroffe tervező YO! Home projektje viszont pont ennek az ellenkezőjét szeretné bizonyítani, vagyis, hogy a luxust nem kell feláldozni a praktikum oltárán.

Woodroffe és csapata többek között azzal spórol helyet, hogy az étkezőasztalt bele lehet süllyeszteni a padlóba, a konyha nem egy külön helyiség, hanem csak egy fal, amit könnyű eltüntetni, a nappaliból pedig azonnal hálószoba lesz, ha az óriási ülőgarnitúrára leeresztjük a plafonról a dizájnos álmennyezetnek álcázott franciaágyat. Az utóbbi átalakulás természetesen kis motorok segítségével történik, de akkor is le tud feküdni aludni, ha este hirtelen áramszünet volna, ugyanis a szerkezet kézi erővel is könnyedén működtethető - írja mymodernmet.com.

A tervező egyébként már a második prototípusnál tart, és a lakás méretét sikerült 40 négyzetméterre lecsökkenteni. Egy éppen készülő manchesteri házban pedig élesben is kipróbálják, hogy mennyire életképes a projekt. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra