Jogot a női fészerhez!

Ugye ismerős, amikor apu vagy a férj elvonul a műhelyébe, ahol fúr-farag, és ahová csak ő léphet be? Talán az egyenlőség nevében, talán csak azért, mert nyugalomra vágynak, egyre több nő dönt úgy, hogy neki is kell egy kis hely, ahová elvonulhat, ha elege van mindenből - írja az NBC Today.

Sandra Foster a New York államban lévő Catskills-hegységben él, és itt barkácsolta magának a kis házat, ahol egy kanapé, a könyvei és egy ágy is található. Ide akkor vonul el, ha elege van a munkából, vagy szüksége van némi térre a családjától. "Azért tettem, hogy megmentsem a házasságom és feltöltsem az életem" – mondta el a Todaynek. 

VIctoria Smith, az SF Girl By The Bay oldal bloggere ad néhány tanácsot, hogyan lehet megszépíteni és nőiessé tenni ezeket az alapvetően férfias hatású épületeket.

1. Friss festés, friss lélegzet – fesse valamilyen világos színre a fészert, beleértve a padlót is.

2. Kültér belül - ha virágos tapétát választ, azzal hangulatos, friss vidám környezetet teremt. Ha pedig néhány élővirágot is betesz a házba, még élőbbé varázsolhatja azt.

3. Kényelem nélkül semmit nem ér az egész. Ezért tegyen be valami kényelmes ülőalkalmatosságot párnákkal, ahová leheveredhet napközben, felteheti a lábát és élvezheti a lazulást. 

4. Teljesen lényegtelen, hogy minimál otthonban él, attól még a műhely lehet színes-mintás afrikai textilekkel borítva – ha épp az tölti fel energiával. Puffok, párnák, régi asztalka, vagy valami egészen dekadens? Itt azt csinál, amit akar.

5. Ne felejtkezzen el a külsőről se! Virágok, némi vadszőlő, lampionok adhatnak egyedi stílust a házának. Az éjszaka hívogatóan világító fények pedig melegséget sugároznak.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra