LÁJFHEKK

Alaphangon 650 ezer egy gördeszkából készült gitár

2015. augusztus 2., vasárnap 12:22

A 22 éves Nick Pourfard egyszerre művész, zenész és deszkás – nemrég pedig úgy döntött, hogy ezt a három szenvedélyét egy dologban szeretné ötvözni. Így született meg a gördeszkákból újrahasznosított gitár ötlete – a márkának a San Fransiscóban élő srác végül a Prisma Guitars nevet adta. Minden darab 100%-osan kézzel készített és használt vagy törött deszkákból készül – olvasható a ThisIsColossal oldalán.

Pourfard munkái annyira szépek és népszerűek, hogy nemrég az Iron Maiden alapító tagjának, Steve Harrisnek is készített egyet. „A stílusának minden részletét figyelembe vettem. A basszusgitár törtfehérre festett égerfából készült, koptatólapnak pedig egy lézervágott tükröt használtam" – mondta a művész, akinek ön is felajánlhatja a megunt vagy kidobásra szánt deszkáját.

Fotó: Prisma Guitars

Bár ezek a gitárok tényleg eszelős jól néznek ki, a szerkesztőségben azért eddig úgy tudtuk, nem mindegy, hogy egy gitár milyen fából készült. A válasz hamar kiderült: segített egyrészt ez a videó, illetve az általunk megkérdezett Kovács Attila, ex-Superbutt tag válasza is. „Ha helyes az a következtetés, hogy a jó gördeszka több vékony, de rendes fából van és nem préselt pozdorjából, akkor végül is lehet belőle gitár. A lényeg hogy a hangszedő ráférjen és értsen hozzá, aki rárakja. Az biztos, hogy nem fog úgy szólni, mint egy rendes gitár és sosem lesz egy Fender vagy Gibson, de volt olyan, aki vécéülőkéből csinált és az is szólt valahogy. Sőt, a Voivod gitárosa acéllapból készített egyet és használta is" – írta nekünk. „Szóval elvileg lehet, kísérleti zenekarok imádnák, de van rá esély, hogy egy rosszabb minőségű, olcsóbb gitárként funkcionáljon, merthogy azok is elég vékony fából vannak" – tette hozzá. A honlapon egyébként 2300 és 3400 dollár (640-950 ezer) forint közötti árat kérnek értük, szóval nem lesz olcsó mulatság, ha ilyet szeretne.

A gördeszkák és a rockzene közt egyébként ellenkező irányból is van átjárás, ami nem azt jelenti, hogy használt gitárokból készülnének deszkák, hanem azt, hogy a műfaj egyik legendás zenésze, Nick Cave is dobott már piacra gördeszka kollekciót. Az mondjuk jóval olcsóbb, mint a deszkából készült gitárok, cserébe viszont hasonlóan jól sikerült, itt írtunk róla, és mutatunk fotókat is!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta