LÁJFHEKK

A modernista építészet a homokvárakat se kíméli

2015. augusztus 1., szombat 17:42

Nem mindennapi hobbija van a New Yorkban élő Calvin Seibertnek: ő ugyanis azzal tölti az idejét, hogymodernista épületeket húz fel homokból. A művelethez mindössze egy festékesvödröt, egy lapátot és nagyjából 600 liter vizet használ el – a hajtás után mutatunk a műveiből, valamint szemelvényeket az ArchDaily vele készített interjújából.

Seibert a munka előtt általában nem készít tervet. „Csak nekiállok és lesz, amilyen lesz. A végeredmény mindig különös egyveleg: egyszerre látok benne kastélyt, halászfalut, modernista szobrot és egy Oscar-díszletet is. Akkor igazán sikeresek, amikor nem tűnnek befejezettnek" – mondta a művész. „Mindig hozzá-hozzáteszek valamit és ha az idő engedné, soha nem is állnék le" – tette hozzá.

Az interjúból egyébként kiderül, hogy már gyerekként foglalkozott homokvár-építéssel (oké, ez azért nem túl meglepő), - ez pedig már 50 évvel ezelőtt volt: Seibert jelenleg 57 éves. Eleinte építésznek készült, de hamar rájött, hogy őt sokkal jobban érdekli a kezdeti fázis, az alapok lerakása, mint a befejezett épület. Művészeti tanulmányait szintén New Yorkban folytatta.

Fotó: Mud and Wood / Facebook

Arra a kérdésre, hogy mik a legnagyobb nehézségek, amelyekkel munkája során szembesül, azt válaszolta, hogy a nap végére a rengeteg víz cipelése miatt mindig ínhüvelygyulladást kap, így kénytelen jobb kézről balra váltani. További készenlétet igényel a folyamatos szemkontaktus a szülőkkel, hogy a gyerekeik ne rombolják szét az épülő várakat, és ugyancsak emiatt a sirályoknak sem fordíthat hátat. Nem igazán tudunk senkit elképzelni, akinek nagyobb szüksége lenne egy homokvár-építő asszisztensre.

A fotón Seibert egyik művét láthatja, a többit pedig a képre vagy ide kattintva találja meg!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta