Teszt: a drága vagy az olcsó naptej a jobb?

Két naptej, két világos bőrű ember, a tenger és a Balaton. Így indultunk neki a P20 névre hallgató 30 faktoros naptej tesztelésének, amely azt ígéri, hogy elég egyszer bekenni magunkat egy nap. Igazán vonzó ajánlat, az ára lehet az egyetlen visszatartó erő.  Ezt a terméket hasonlítottuk össze a Lidlben beszerzett Cien márkájú 30 faktoros naptejjel, mely a másik végletet képviseli árban, viszont nagyon jónak tartják a német fogyasztóvédők is.

Használati utasítás

Az utasítások elég egyértelműek, kenjük vagy fújjuk be a testünket, várjunk 15 percet, majd élvezzük a napot. A P20-at nem kell naponta többször bekenni  (kivéve, ha törülközővel dörzsöljük le magunkat), mert 10 órán át kínál védelmet. A kérdés csak az, hogy ér-e annyival többet, amennyi az árkülönbözet. A Lidl terméke ugyanis 100 ml-re vetítve 559 Ft, addig a Riemann P20-a 6000 Ft. A korrektséghez hozzá tartozik, hogy a Lidl naptejével értelemszerűen annyiszor kell bekenni magunkat egy nap, ahányszor vízbe megyünk, így természetesen az arányok elbillennek.

A teszt

Egyikünk egy hétig punnyadt a Balatonon, a kánikula nagy részét a vízben töltve, másikunk a horvát tengerparton élvezte a szabadságát, ideje nagy részét szintén a vízben töltve, a tenger élővilágát figyelve. Balatoni kollégánk lelkesen fújt, kent, várt, és csak utána csobbant a vízbe. Bevallotta azt is, hogy annyira sajnált magára fújni ennyi spray-t, hogy kevesebbet kent magára az ajánlott 40 ml-nél. Az egyik nap Cient használt, a másik nap P20-at.

A Cien klasszikus naptej (az összetevők listájáért kattintson), fehér, jó sokáig kenegettem magam vele, míg beszívódott. Csillogó réteg maradt utána, nem mertem megkockáztatni a ruhát, annyi rosszat olvastam a naptejekről, amelyek fognak. Fürdés után igyekeztem újra minden részemet bekenni, amiben segített az, hogy fehér a termék. Teljesen elégedett voltam vele, barnultam, nem égtem, azt hozza,  amit elvárok egy naptejtől. Bár be kell valljam, az arcomra túl sok a nehéz krém, nyáron gélkrémeket használok. 

A Riemannn P20 enyhén sárgás spray (az összetevők listájáért kattintson), jó pont nekik, hogy nem hajtógázas, hanem pumpás terméket dobtak piacra. A spray enyhén olajos réteget képez, és a csillogás alapján próbáltam kitalálni, hogy hol kentem be magam. Könnyen felszívódik - sokkal gyorsabban, mint a Cien - és befújás után nem ragad az ember. Az arcomra kenve sem rossz érzés. Ami megdöbbentett, hogy tényleg csak egyszer kentem be magam, és típusom alapján az egyest képviselem meglehetősen szeplős fejemmel, ennek ellenére semmit de semmit nem barnultam. Ezért szomorú is vagyok, bevallom, bár a bőröm biztosan nagyon örül. Ha tehát egy olyan napvédőt keres, ami biztosan megakadályozza, hogy lesüljön, akkor a Riemann ezt kiválóan teljesíti. Extraként a hófehér bőrű kamaszgyerekem is kapott belőle, aki viszont valamilyen XVIII. századból itt maradt kékvérű lehet, mert mély megvetéssel néz mindenkire aki nem akar hófehér maradni. Az egész napos vízbeugrálás mellett tökéletesen teljesített a P20, tehát ha valaki erre vágyik, akkor gondolkodás nélkül ajánlom neki a terméket.

Különvélemény és végkövetkeztetés

A Horvátországban hedonozó kolléga első nap elkövette azt a hibát, hogy nem kente be a lábfejét, ezért sikerült rongyosra égetnie magát, erre érdemes figyelni mindenkinek. Ő egész nap a halakat bámulta a tengeren ringva, így elég erőteljes behatásnak tette ki a bőrét. Saját bevallása szerint nem is fért volna el annyi naptej rajta, amennyi az ajánlott 40 ml, így kevesebbet kent magára. A P20-assal leginkább az volt a baja, hogy megfogta a trikóját, és neki ragadós érzése maradt utána, viszont meglepően konstatálta, hogy ahol kente magát, nemhogy nem égett le, hanem le sem sült igazán.

A tapasztalat tehát az, hogy a barnaságtól viszolygók, a leégéstől rettegők, és a kisgyerekesek számára tökéletes választás lehet a P20, a bronzbarnára sült testről álmodozók viszont válasszanak inkább más terméket, és kenegessenek bőszen.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek