Akár havonta lehet új, menő telefonja

Sorra hozzák ki a legnagyobb telefongyártók az új és egyre jobb készülékeket, aki viszont a szolgáltatóján keresztül vásárol, annak számolnia kell a hűségnyilatkozattal is. Amíg az nem jár le, addig nincs újabb, szebb, jobb és nagyobb – és szolgáltatónál vásárolva olcsóbb, esetleg extra garanciás új telefon sem. Vagyis eddig nem volt, mostantól viszont akár hetente új telefonnal villoghat. 

A három nagy szolgáltató közül legelsőként a Telenor lepte meg azzal az előfizetőit, hogy hirtelen bejelentette, hogy bármikor vehet új telefont, a régit pedig vagy megtartja, vagy beszámítják az új készülék árába, ha még használható, azaz nem törött és a készülék működik. Amikor lecseréli a készülékét a hűségidejének vége is megnövekszik, azaz vállalja, hogy amint kézbe veszi az új telefonját, egy vagy két évnyi hűséget vállal. Korlátlanul cserélhet készüléket, vagyis mostantól tényleg ön lehet az, aki mindig a legmenőbb telefonnal villog, amikor pedig megunja, vagy jön jobb, akkor benyújtja az igényét és másik készüléket választ. A fennmaradó törlesztőrészletek mellett ilyenkor még a készülékcsere díját kell kifizetni, ez mindenkinél egyénre szabott, attól függ, hogy milyen tarifacsomagja van, mikor cseréli a telefonját és milyenre és persze, hogy beszámítja-e a megunt telefonját. A cserekor választható készülékek között valóban ott vannak a legutolsó csúcstelefonok, amik közül például az LG G4-et, vagy a Samsung S6 szériát, az Alcatel új telefonját, vagy a Lumia készülékét mi is kipróbáltuk, és volt közötte olyan, amit imádtunk is, de nem lőjük le a poént, hogy melyik volt az. Az új telefonokon kívül néhány generációval régebbi csúcstelefonok és középkategóriás készülékek is beszerezhetőek. 

Megkerestük a Telenort is, hogy mi lesz a megunt készülékekkel, vajon lesz-e arra lehetőség, hogy akár néhány hónapig használt telefont vegyen olcsóbban az, aki nem feltétlen a legújabbat keresi, hanem beéri egy-két szériával régebbivel is. "A „Készülékcsere Bármikor” program keretében beszámított készülékek partnerünk, a TMX Mobile Solution Szerviz Kft. felé kerülnek továbbértékesítésre. Ennek megfelelően a Telenor kínálatában nem lesznek elérhetők ezek a használt készülékek" – tudtuk meg a cégtől.

Mohai Balázs / MTI
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra