Azonnal ajándékot kell kerítenie? Intézze a telefonjával

Hiába a Facebook figyelmeztetés, hiába állítja be a telefonján és a tabletjén is az emlékeztetőt és akár fel is írhatja az összes létező naptárjába is a dátumot, akkor is előfordul, hogy utolsó pillanatban jut eszébe egy fontos születésnap vagy évforduló, amikor már semmi sincs nyitva, vagy éppen nincs ideje kiszaladni megvenni. Ilyenkor két dolgot tehet: vagy kétségbeesik és keres valami régen elfeledett tárgyat, amire ráfoghatja, hogy most vette, vagy hátradől, előveszi a telefonját és elkezd vásárolni. 

Ha van egy egész napja

Ha legalább 24 órája van arra, hogy vegyen valami olyan ajándékot, aminek a másik fél örülni fog, akkor akár gondolkozhat olyan dologban is, amihez ki kell mozdulnia otthonról. Mivel azért ebbe az időintervallumba az már tényleg nem fér bele, hogy boltról-boltra járjon, ezért akkor jár a legjobban, ha olyan helyeken néz szét, ahol a személyes átvétel is megoldott és látja, hogy raktáron van-e az adott termék. Előtte azért telefonáljon rá az üzletre, hogy ott azonnal meg tudja-e venni a boltban, vagy a raktár és az üzlet esetleg nem egy helyen van. Műszaki cikknél például kereshet az Edigital oldalán, ahol azonnal látja, hogy melyik üzletben tudja megvenni, vagy odatelefonálhat a Media Marktba is. 

71035096
Image Source / Europress / Getty

Ha csak néhány órája van

Mikor szorítja az idő, egyre kevesebb lehetősége van valami kézzelfogható ajándékot beszerezni, ezért ilyenkor kell csak igazán kreatívnak lenni.

  • Utalványok: Ezeket online is el tudja intézni, sőt van ahol névtelenül is el tudja küldeni, így az ünnepelt csak egy e-mailt kap egy személyes üzenettel arról, hogy ajándékot kapott. Vehet ruhaboltba szólót, de kereshet olyat, amit az iTuneson lehet beváltani filmekre vagy alkalmazásokra. 
  • Előfizetés: Ha tudja, hogy az ajándékozott például a zenét szereti, akkor a Spotify vagy a Deezer szolgáltatásokra is előfizethet neki. Ugyanilyen egyszerűen lehet újságelőfizetést rendelni egész évre szólóan.
  • Könyv: Akkor sincs gond, ha egyébként a kedvenc könyvét vette volna, ugyanis vegye meg egyszerűen e-könyv formájában és már meg is oldódott a helyzet.
  • Utazás: Ha pedig valami élményt szeretne adni, akkor online foglalhat utazást, repülőjegyet vagy vonaljegyet, de még a szállást is elintézheti.
  • Vacsora: Jó ötlet lehet elvinni vacsorázni, vagy akár rendelheti is az ünnepi vacsorát, hogy ne kellejen önnek főznie és akár az ünnepelt kedvenc éttermébe is foglalhat helyet online, ha esetleg nincs kiszállítás, vagy nem biztos benne, hogy mit rendelne a másik.
  • Wellness: Utolsó pillanatban wellness kezelést is vehet az interneten, vagy legalábbis foglalhat időpontot az ünnepeltnek, hogy aztán csak az e-mailt vagy a foglalási azonosítót kellejen megmutatnia ajándék gyanánt. 
  • Virág és ajándékküldés: Nagyon nem lehet mellényúlni azzal sem, ha ajándékcsomagot vagy éppen virágot küld az ünnepeltnek a munkahelyére az évfordulójukon vagy a születésnapján. 
  • Koncertjegy és színházjegy: Néhány kattintás és megveheti a jegyet arra a koncertre, fesztiválra vagy akár színdarabra, amit már annyiszor mondott a másik, hogy szívesen megnézné.

Ha már megtörtént a baj

Ha teljesen elfelejtette és mondjuk reggel nem köszöntötte fel a kedvesét, akkor gyorsan kell korrigálnia. Keressen a böngészőben egy ajándékküldőt és rendeljen egy csokor virágot vagy ajándékcsomagot. A legtöbb helyen még az üdvözlőkártyát is ki tudja választani, arra viszont ügyeljen, hogy az expressz kiszállítás feláras és az átutalás bizonylatát is el kell küldeni, hogy minél gyorsabban elindulhasson a futár. Az is megoldás lehet, ha engesztelésül küld egy kiadós ebédet az ünnepelt munkahelyére, ezt akár az ételrendelő oldalak applikációival is megteheti. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek