Beyoncé alakja az építészeket is megihlette

Az Archdaily.com oldalára feltöltött látványtervek alapján sosem találtuk volna ki, hogy mégis mire gondolhatott az Elenberg Fraser építésziroda tervezője Melbourne legújabb, 226 méter magas tornyának megtervezése közben. Ha önnek sem jutna eszébe semmi frappáns a galéria nézegetése közben, akkor segítünk, a világ egyik legdögösebb énekesnője, Beyonce, illetve a Ghost című videoklipjében látható nőies alakja ihlette meg az építészt.

„A Premier Tower névre keresztelt project a város központi, üzleti negyedében, a 134 Spencer Street és a Southern Cross állomás között kapta meg az építési engedélyt. A vegyes használatú épület „komplex formája” igazodik az éghajlati viszonyokhoz és leköveti a Ghost című videóklipben látható énekesnő mozgó testét. Ezt a projektet jelentős kutatási munka előzte meg. A függőleges konzolos megoldás a leghatékonyabb módja annak, hogy elosszuk az épület tömegét, amely így tökéletesen ellenáll a nagyfrekvenciás rezgéseknek és az erős szélnek” – magyarázza az építész a látottakat.

Az épületben egyébként a 660 apartmanlakás mellett üzlethelyiségek és egy 160 szobás szálloda is helyet kap majd. Az ausztrál Melbourne annyira népszerű lett az elmúlt években, hogy az Economist Intelligence Unit 2013-ban a világ legélhetőbb városának kiáltotta ki. Nézze meg a galériában, hogy milyen felhőkarcolóban gondolkodott a felnőtt kora ellenére Beyoncé-rajongó építész!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek